Kadınlar parkını erkekler açtı

Konya'da erkeklerin giremeyeceği, kadınlar ve çocuklar için yapılan 'kadınlar parkı' nın açılışını erkekler yaptı...

Kadınlar parkını erkekler açtı
Kadınlar parkını erkekler açtı
GİRİŞ 22.08.2006 13:37 GÜNCELLEME 22.08.2006 13:37

Konya'nın Kıreli beldesinde kadınlar ve küçük çocuklar için özel olarak yaptırılan parkın açılışını erkekler yaptı. Kadınlar kendilerine ayrılan köşede töreni izledi, pastalarını yedi.


Konya'nın Kıreli beldesinde belediye tarafından huzurlu bir sosyal yaşantı sağlamak amacıyla kadınlar ve küçük çocuklar için özel olarak yaptırılan parkın açılışı gerçekleştirildi. AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Hüyük Kaymakamı Sabri Uzun, Hüyük Belediye Başkanı Ali Mermer ve çok sayıda devetlinin katıldığı açılışta parka 'Şehitler Parkı' ismi verildi.

Açılışta konuşan AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı parka yönelik bazı eleştirilere tepki gösterdi. Angı, ' Belediyenin hanımlarımız ve çocuklarımız için özel olarak yaptırdığı park için kamuoyunda, haremlik-selamlık diye tartışma başlatıldı. Bunlar gerçeği yansıtmayan tartışmalardır. Aksine bu park ile belediyenin hanımlara verdiği bir önemin göstergesidir. Hanımlarımız, kardeşlerimiz, bacılarımız çocukları ile birlikte bu parkta rahat ve huzurlu zaman geçirecekler. Belediye Başkanı Ali Mermer'i hanımlara verdiği değer ve nezaketten dolayı kutluyorum. Böyle bir projeyi hayata geçiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Belediye Başkanı Ali Mermer ise ailelere yönelik yatırımların yetersiz olduğunu dile getirerek, bundan sonra da hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Mermer, 'Göreve geldiğim günden bu yana hizmet üretme gayreti içinde olduk. Bu park da yapmış olduğumuz hizmetlerin en son örneğidir. Yaptığımız yatırımlar ve hizmetlerle Kıreli Beldesi önümüzdeki yıllarda daha da güzel olacak. Bugüne kadar kadınlarımız için güzel mekânlar yoktu. Hayatları boyunca dört duvar arasında yaşamak ve sohbet etmek zorunda kaldılar. Kadınların, açık havada oturacakları, sohbet edecekleri, stres atacakları kendi aralarında sıkıntılarını paylaşacakları özel parklarına kavuştu. Parkımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum.' şeklinde konuştu.

Açılış töreninde erkekler müzik eşliğinde oynarken, kadınlar kendilerine ayrılan yerde pastalarını yedi, içeceklerini yudumladı. Kadınların büyük ilgi gösterdiği park açılışında, Belediye Başkan Ali Mermer de oynayanların arasına katıldı.

Sadece kadın ve küçük çocukların girebileceği park bin metrekarelik bir alan üzerinde kuruldu. Parka akasya ve sedir fidanları ile çok sayıda ağaç bulunuyor. Ortasında kadınların, çevresinde oturup sohbet edeceği havuz olan park içerisinde çocukların oyun oynayacağı oyuncaklar da bulunuyor.

SİVEREK BELEDİYESİ BU ALANDA İLK

Sadece kadın ve küçük çocukların girebileceği park konusunda birincilik, Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi'nde bulunuyor. Park 15 yıl önce CHP'li Belediye Başkanı Lami Odabaşı tarafından çay bahçesi olarak yaptırıldı. Şimdiki DYP'li başkan Hasan Çeleb tarafından genişletilip Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Parkı'na dönüştürüldü ve kadınlara tahsis edildi.

DYP'li Siverek Belediyesi'nin açtığı parka 12 yaşından büyük erkeklerin girmesi yasak. Şimdilik parkta bir araya gelip çay içerek sohbet eden kadınlar, isterlerse okey ve kâğıt oyunları da oynayabilecek. Parkın girişine de '12 yaşından büyük erkek çocuklar giremez' tabelası asıldı. Parkın çalışanları da kadınlardan oluşuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı