Arefe günü namazı! Mübarek Arefe günü yapılacak ibadetler ve dualar

İbadetlerle dolu Ramazan ayını geride bırakırken 23 Mayıs Arefe Günü ihya edilecek. Bu önemli günde ibadetlerine yön vermek isteyenlerin merak ettiği Arefe günü namazı nasıl kılınır sorusu büyük merak konusu oldu. İşte Arefe günü yapılacak ibadetler edilecek dualar ve kılınacak namazlar...

Arefe günü namazı! Mübarek Arefe günü yapılacak ibadetler ve dualar
Arefe günü namazı! Mübarek Arefe günü yapılacak ibadetler ve dualar
GİRİŞ 23.05.2020 15:30 GÜNCELLEME 23.05.2020 15:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2020 yılı itibariyle 11 ayın sultanı Ramazan Ayının bitmesine sayılı saatler kaldı. Oruç ayı olarak da nitelendirilen Ramazan Ayının son günü arefe günü olarak ihya edilecek. 23 Mayıs cumartesi günü Arefe günü tüm Müslümanlar tarafından ibadetlerle karşılanacak. Ramazan Bayramı’nın öncesinde geçirilen Arefe Günü’nde oruç tutmaya devam edilir. Hz.Muhammed (S.A.V.) bugün için “En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır” şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve dua eşliğinde geçirmelidir. Peki Arefe günü başka hangi ibadetler yapılmalı? İşte Arefe günü namazı ve duaları...

AREFE GÜNÜ KILINACAK NAMAZLAR

 

Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala’nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın.

Mahsus Namaz: Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. Bu namaz Emire’l Mümin’in Hz. Ali’nin namazıdır.

arefe-günü-duası

AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER

1. Arefe günü sabah namazının farzından sonra teşrik tekbirleri getirilir.Teşrik tekbiri “Allâhüekber, Allâhüekber, Lâilâhe illallâhü vallâhüekber, Allâhüekber ve lillâhi’l-hamd” demektir.Arefe günü sabah namazından başlayıp, Bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakitte, farz namazlardan sonra teşrik tekbiri getirmek vâciptir.

2. Arefe günü oruç tutulmalıdır.

3. Arefe gününe hürmet edilmeli, günaha girmemeye dikkat edilmelidir.

4.Arefe günü çokça dua ve istiğfar edilmelidir.

5. Arefe günü çokça ihlas suresi okunmalıdır.

arefe-günü-ibadetleri

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUA

Resûl-i Ekrem Efendimiz arife gecesinde şu duâyı okuyana Cenâb-ı Hak istediğini vereceğini beyân buyurmuştur.

Duâ şudur:

* “Sübhânellezi fi’s-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fi’n-nâri sultânühu. Sübhanellezi fi’l-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fi’l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raa’s-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa’l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.”

İmam-ı Tirmizi, Resûl-i Ekrem Efendimiz’in, “Duânın hayırlısı arife günü yapılan duâdır,” buyurarak Peygamberlerin arife günü duâsını şöyle okuduğunu haber verir:

* "Lâ ilâhe illâllahü hüve lehü’l-hamdü ve hüve alâ küli şey’in kadir."

Buhâri’de geçen bir hadisten öğrendiğimize göre arife günü şu duayı okuyan, şeytanın tasallutundan kurtulur, kendini muhafaza altına almış olur.

* “Allahümme’c’al fi kalbi nûran ve fi basari nûran. Allahümme’şrah li sadri ve yessir li emri...”
“Allah’ım, kalbimi, gözümü, gönlümü nûrlu kıl. Allah’ım, kalbime genişlik, işlerime kolaylık ver.”

YORUMLAR 1
  • numan 3 yıl önce Şikayet Et
    O arefe bu arefe degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu