Ferdi Tayfur: TRT'nin arabesk yasağı haklıydı

Arabesk müziğin duayeni Ferdi Tayfur, TRT'nin bir dönem uyguladığı 'arabesk yasağı' hakkında şaşırtıcı bir açıklama yaptı: 'Arabeskçileri yasaklayan TRT haklıydı'

Ferdi Tayfur: TRT'nin arabesk yasağı haklıydı
Ferdi Tayfur: TRT'nin arabesk yasağı haklıydı
GİRİŞ 12.01.2008 09:51 GÜNCELLEME 12.01.2008 09:51

 
Tayfur, TRT'nin bir dönem arabesk müziği yasaklamasını şu sözlerle değerlendirdi: TRT bizi o dönem iyi ki yasakladı. Eğer öyle olmasaydı, sazını kapıp Unkapanı'na hücum edenler, TRT'nin kapısına hücum ederdi.
Ferdi Tayfur, bir dönem arabesk şarkıcıları yasaklayan TRT'yi haklı bulduğunu söyledi. Şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan da, CocaCola reklamlarında oynayan Müslüm Gürses'e ve Popstar Alaturka programında jüri üyeliği yapan Orhan Gencebay'a canlı yayında şiirle yüklendi: 'Ne güzeldi seninle bir sevdayı yaşamak / O sevdayı yürekte jiletle parçalamak / Nerden çıktı be baba kola içip 'bırrr'lamak'.


Beyazıt Öztürk ve Güven Kıraç'ın CNNTürk'te birlikte sundukları 'Nasıl Yani' programında 'Arabesk' kültür masaya yatırıldı. Programa İlkan ve Tayfur'un yanısıra belgesel fotoğrafçısı Haluk Çobanoğlu, Nihat Doğan, Linet ve sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı konuk oldu. Beyaz'ın Nihat Doğan'a yönelttiği, 'Siz kendinizi 'Baba' yerine koyuyor musunuz' sorusu programda gerilime neden oldu. Doğan, soruyu, 'Tabii ben yeni jenerasyon olarak bayrağı devraldığımı söylüyorum' diye cevaplandırdı.

YASAK BİZİ KAMÇILADI

İlkan ise Doğan'ı 'Yerinde olsam susarım' sözüyle uyardı. Programda, TRT'nin yasaklı listesinde bulunan sanatçılar konusu da gündeme geldi. Ferdi Tayfur, 'TRT'nin o dönem bizi yasaklamasına hak veriyordum. Orası bizim müziğe açıldığı an, gerek torpilliler, gerek sazını kapan, Unkapanı'na hücum edenler, TRT'nin kapsına hücum edecekti' dedi. Tayfur, 'Acaba bu, sizi daha mı büyüttü?' sorusunu ise, 'Büyütmek değil ama belki de bizi kamçıladı. Beste yaparken daha dikkat etmişizdir' diye cevaplandırdı.

Hatasız kul olmazmış batsın artık bu dünya

İlkan, Orhan Gencebay'a da, 'Bence sendin tek kral âlemde kral varsa / Nerden çıktı Popstar, nedir bu alaturka / Kırdın bak gönülleri bir tek reyting uğruna / Hatasız kul olmazmış batsın artık bu dünya' sözleriyle sitem etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama