Dünyanın sonuna hazırlık yapıyorlar: Kıyamet Ambarı

Bilim adamlarının insanlığı bekleyen felaketleri tek tek açıklaması sonrası ABD başta olmak üzere birçok ülke dünyanın sonuna hazırlık yapıyor. Olası nükleer savaşlar, dünyanın sular altında kalması, depremler gibi büyük felaketlerden sonraya yaşam kalması için çalışmalar yapılıyor. Ancak bunun boşuna bir çaba olduğu ve dünyanın elbet bir gün yok olacağı gerçeği göz ardı ediliyor.

Dünyanın sonuna hazırlık yapıyorlar: Kıyamet Ambarı
Dünyanın sonuna hazırlık yapıyorlar: Kıyamet Ambarı
GİRİŞ 18.02.2020 02:27 GÜNCELLEME 18.02.2020 03:21
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Dünyanın yaşayacağı doğal afetler, depremler, nükleer saldırı sonrasında yok olan yeryüzünü yeniden oluşturmak ve küresel tohum ihtiyacını sağlamak amacıyla Norveç’in gizemli Svalbard Adası’nda kurulan Kıyamet Ambarı, Kuzey Kutbu’na bin 300 kilometre mesafede bulunuyor ve 'insanlığın son umudu' olarak biliniyor.

Kıyametten sonra dünyanın yok olacağı gerçeğini görmezden gelerek yapılan Kıyamet Ambarı son dönemde oldukça ilgi çekiyor.

 

 

Şubat 2008’de açılan ambar, dünyanın her bölgesinden 250 milyon adet tohumu barındırıyor ve olumsuz hava koşullarından olası birçok saldırıya karşı dirençli bir şekilde inşa edildi. Uzunluğu 130 metre, duvarları da çelik barlarla çevrili ambarda 4.5 milyon tür meyve, sebze ve tahıl tohumu koruma altında tutuluyor.

EN BÜYÜK TEHDİT UNSURU: KUTUP AYILARI

En kötü felaketlerde bile tohumların hiç zarar görmeden yaklaşık 200 yıl kadar dayanacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 9 milyon dolara mal olan ambarı tehdit eden tek unsur aç kutup ayıları. Bölgede yaşayan 3 bin kadar kutup ayısını ambardan uzak tutmak için özel bekçiler görev yapıyor.

En son depolanan numuneler arasında Ermenistan’daki değişik iklim bölgeleri ile Tacikistan’daki Pamir dağlarından getirtilen buğday da bulunuyor.

Yabani tohumlara da çetin hava koşullarına dayanıklılıkları nedeniyle özel önem veriliyor. Svalbard ambarına en büyük katkı ABD tohum bankasından geliyor.

21 BİTKİ TÜRÜNÜ MUHAFAZA ETMESİ AMAÇLANIYOR

ABD’den, aralarında İnka ve Azteklerin besin değeri yüksek tahıllarından horozibiğinin de bulunduğu 12 bin 801 numune gönderiliyor.

Projenin hedefi, pirinç, mısır, buğday, patates, elma, maniok, hindistancevizi gibi en önemli 21 bitki türünün mümkün olduğunca muhafaza edilmesi ve tür çeşitliliğinin sağlanması.

KİTAP DA DEPOLANIYOR

Ambarda artık kitap da depolanacak. Norveç devlet televizyonu NRK’nın haberine göre, dünyanın en değerli kitaplarının da burada dijital film ortamına aktarılarak nükleer savaşlardan ve büyük afetlerden korunması hedefleniyor.

İçerisinde mini bir kütüphane oluşturulan ambarda ilk olarak Dünya Arktik Arşivi açıldı. Bu kütüphaneye Brezilya, Meksika ve Norveç’ten eserler getirildi ve kopyaları depolandı.

Depolama işlemini gerçekleşen Piql şirketinden Katrine Loen Thomson, “Geliştirdiğimiz metotla kitapları en az bin yıl koruyabileceğiz. Brezilya ve Meksika’ya zamanla diğer ülkelerin de katılmasını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR 49
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkuyorlar. Korkunu ecele faydası yok. Yinede bu teknik Yusuf as tekniğidir. Türkiyede de böyle bir depolama yapması gerek. Çünkü bir ürün az olduğu zaman yam yamlar devreye geçiyor ve piyasayı fahiş fiyata sürüklüyor. Türkiye bu deponun iki mislini yapmalı
    Cevapla
  • Asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    kiyametten kacmaya calis kutup ayilarindan korumak icin adam tut... insan cok gafil vesselam
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Al-i İmran Suresi, 185. ayet: Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.
    Cevapla
  • Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür müslümanız. Kıyamet geldiği vakit Allah hepimizi iman üzere haşretsin. Bu keferlere de Kur'an'ın kıyameti anlatan ayetleri göstermek lazım ki, boşa basrsf etmesinler...
    Cevapla
  • Benden Bu Kadar 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrafil A.s'ın surunu unutuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"