Virüse yakalanan doktor oğlunun mesafe uyarılarını dinlemeyince hayatını kaybetti

Koronavirüse yakalanan doktor oğlunu evde yalnız bırakmayan 86 yaşındaki Gülsüme Küçük, kendisi de hastalığa yakalandı. Oğlunun mesafe uyarılarını dinlemeyen anne ise kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Virüsü yenmeyi başaran Dr. Rafet Küçük, "Gündüzleri odama sokmadım ama geceleri kalkıp beni takip etmiş. Çok üzgünüm. Bir yangın var, bu ateşin sönmesini bekliyoruz" dedi.

Virüse yakalanan doktor oğlunun mesafe uyarılarını dinlemeyince hayatını kaybetti
Virüse yakalanan doktor oğlunun mesafe uyarılarını dinlemeyince hayatını kaybetti
GİRİŞ 04.05.2020 19:29 GÜNCELLEME 04.05.2020 19:53
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Koronavirüsle mücadelede en önemli kurallardan biri izole olup, mesafeyi korumak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin de sık sık dile getirdiği bu kuralın ihlalinin bedeli ağır olabiliyor. İstanbul'da yaşanan bu acı olayda olduğu gibi... Koronavirüse yakalanan doktor oğlunu evde yalnız bırakmayan 86 yaşındaki Gülsüme Küçük, kendisi de hastalığa yakalandı. Oğlunun kendisine yaklaşmaması için yaptığı uyarıları dinlemeyen Gülsüme Küçük, bir süre sonra fenalaşarak, hayatını kaybetti. 

MESAFE UYARILARINI DİNLEMEDİ

İstanbul'da özel bir hastanede görev yapan 4 çocuk babası Dr. Rafet Küçük (49),koronavirüse hastalığına yakalandı. Bir süre evde tedavi gören Küçük'ü annesi Gülsüme Küçük bir an olsun yalnız bırakmadı. Yazları köyünde, kış aylarını ise oğlunun yanında geçiren Gülsüme Küçük, "Anne yanıma yaklaşma" diyen oğlunu dinlemedi.

OĞLUNUN ARDINDAN KENDİSİ DE YATAĞA DÜŞTÜ

Geceleri sık sık odasına girdiği oğlunun nefes alıp almadığını takip etti. Evdeki aile üyeleri tarafından bu durumun fark edilmesi üzerine doktorun odasının kapısını kapatılmasına karar verildi. Ancak anne bu durumu kabul etmedi. Sonunda "Ben seni yalnız bırakamam" dediği oğlundan virüs kaptı. Oğlunun ardından kendisi de yatağa düşen Gülsüme Küçük fenalaştı. Anne oğul aynı gün hastaneye kaldırıldı.

EŞİ VE ÇOCUKLARI KOVID-19'U YENDİ

Dr. Küçük, tedavi gördüğü kendi hastanesinde virüsü yendi. Anne Gülsüme Küçük ise, koronavirüse yenik düştü. Oğlunun doktor olabilmesi için büyük mücadele verdiği öğrenilen Gülsüme Küçük, İstanbul'da toprağa verildi. Doktor Rafet Küçük ise, "Israrla 'odama gelme' dememe rağmen 'Ben seni yalnız bırakamam oğlum' diyerek yanımdan ayrılmadı. Gündüzleri odama sokmadım ama geceleri kalkıp beni takip etmiş. Bunu da evdekiler fark etmiş. Çok üzgünüm. Bir yangın var, bu ateşin sönmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bu arada Dr. Küçük'ün eşi ve çocuklarının da koronavirüsü yendiği öğrenildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 36
  • garip 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun annemizin .ana yüregi yavrusuna kıyamaz.hocam başınız sagolsun yüce mevlam sabırlar versin sizlere
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin İnşaallah. Ana yüreği işte
    Cevapla
  • SERVET 3 yıl önce Şikayet Et
    7 yaşımda anamı kaybettim şu anda 42 yaşındayım...ve hala onu özlüyorum.Allah tüm annelere merhamet etsin..
    Cevapla
  • Arzu 3 yıl önce Şikayet Et
    O anne kuzusu hastalanmış.tehlike dinler mi ana yüreği.atlamış ateşe yavrusunun peşinden.Allah rahmet etsin tatlı hanım annemize.çok hüzünlü.oğlu için kayıp.gece kim gelip üstünü örtecek.onun için uykusuz kalacak.dua edip yalvaracak.annemi özledim.:(((
    Cevapla
  • sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    "Tehlike dinler mi ana yüreği. atlamış ateşe yavrusunun peşinden" demişsiniz ağzınıza sağlık, doğru söylediniz, gözüm yaşlı olarak şunu söylüyorum "" O güzel ana şehit olmak nasip olacak ya onun için atlamış ateşe"" ANA İŞTE çok şey var yazacak....
    Cevapla
  • ABDULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    İnna lillâhi ve inna ileyhu raciun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!