Dünyaca ünlü rap'çi Müslüman oldu

Dünyaca ünlü ABD'li rap şarkıcısı Snoop Müslüman oldu. Albümleriyle listelerde hep zirveye çıkan Snoop İslam dinine geçişini açıkladı.

Dünyaca ünlü rap'çi Müslüman oldu
Dünyaca ünlü rap'çi Müslüman oldu
GİRİŞ 04.03.2009 01:21 GÜNCELLEME 04.03.2009 01:21
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Rap aleminin aykırı ve yaramaz çocuğu Snoop Dogg Müslüman oldu. Daha önce bu yönde gelen iddialar doğrulanmazken Müslüman olduğunu Snoop'ın kendisi açıkladı. Albümleri ABD'de listeleri alt üst eden ve özel yaşamı ile gündemden düşmeyen ünlü rap şarkıcısı, geçtiğimiz hafta Chicago’da gerçekleşen "İslam Ulusu Topluluğu Kurtarıcılar Günü Toplantısı"na katıldı ve islam dinine geçtiğini açıkladı

FARRAKHAN'DAN ETKİLENDİ

AP'de yer alan habere göre İslam Ulusu’na 1000 dolarlık bir bağışta bulunan Snoop kendini hip-hop âleminin de lideri ilan etti. ABD'li siyahi Müslüman liderlerden 'Vaiz Farrakhan’ın konferanslarını dinlediğinde çok etkilendiğini söyleyen rap'çi "Vaiz Farrakhan’ın bir konuşmasını dinlediğinizde kendinizi onun aynasında görüyorsunuz. Bir şeyleri düzeltmek için neler yapabileceğinizi görüyorsunuz” dedi.
Snoop Dogg “Müzik dünyasına girdiğimden beri hep barış hareketinin bir parçası oldum. Benim derdim kimseye inandığım şeye inanmalarını söylemek değil, derdim barış” diye konuştu.

Amerikalı siyah Müslümanların teşkilatının lideri Farrakhan, uzun yıllardır ünlü rap’çiler ve hip-hop sanatçılarıyla yakın ilişkiler içinde olmasının yanısıra, rap’çilerin arasında barış sağlamak amacıyla toplantılar düzenliyor.

KAYNAK: (HABER 7)
YORUMLAR 62
  • mehmet duhan 15 yıl önce Şikayet Et
    Haber güzel amma.... Neticede bu tür hidayet haberleri bizleri memnun eder. yalnız orada farklı bir durum var. farakhan'ın yönettiği "National İslam" milliyetçi bir din anlayışına sahip, netice de hüklüm Allah'ın fakat bu gruba yakın özellikle rap sanatçılarının katıldığı bir akım daha var ona da "five percent" diye bir drup daha var ki bu grup hepten enteresan... Araştırırsanız ilginç şeylerle karşılarsınız. Öyle yada böyle neticede dinimize bir teveccüh var. Allah doğrusuyla yaşamayı nasip etsin...
    Cevapla
  • burak u 15 yıl önce Şikayet Et
    çarpıtılmış sanki. Müslüman olduğu sadece bi söylenti. Şu an için sadece Müslümanların yıllık düzenlediği bi kongreye katılıp bağış yaptığı biliniyor. İng. kaynaklarda hep bu şekilde. Ha kimsenin bilmediği bişey biliyorsa haberi yazan bilimem.
    Cevapla
  • ali80 15 yıl önce Şikayet Et
    cemalettin albayrak. senin sahabe hakkinda bilgisiz insan oldugunu kanitliyorsun yorumunla! dünyanin en serefli insani hz peygamberdir ve pesine diger peygamberler gelir! peygamberlerin pesinede sahabeler gelir ve hz. ebu sufyanda hz peygamberin ashabiydi. tüm ulema derki: insanlarin tümünü toplasan bir sahabenin ayaginin tozu bile olamaz diye, sen kalkmissin sacma sapan yorum yapiyorsun. Allahtan kork, kuran bile tüm ashabi övüyorken sen hakaret ediyorsun.
    Cevapla
  • hüsamettin atılgan 15 yıl önce Şikayet Et
    cemalettin albayrak bey. kardaş sen daha ebu sufyanı dahi tanıyamamışsın yazık sahabeden nasıl üstün olur.dengesiz yazmışsı
    Cevapla
  • maksym 15 yıl önce Şikayet Et
    .... Elbet birgün herkes doğru yolu bulacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…