Nazan Öncel ölen Ceylan için beste yaptı

Pop müziğin önemli isimlerinden Nazan Öncel, geçtiğimiz eylül ayında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde hayvan otlatırken tüfek havan mermisinin patlaması sonucu hayatını kaybeden Ceylan Önkol için şarkı besteledi.

Nazan Öncel ölen Ceylan için beste yaptı
Nazan Öncel ölen Ceylan için beste yaptı
GİRİŞ 27.11.2009 06:51 GÜNCELLEME 27.11.2009 06:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nazan Öncel, eylül ayında koyun otlatırken tüfek bombası mermisiyle can veren Ceylan Önkol için bir şarkı besteledi

Pop müziğin önemli isimlerinden Nazan Öncel, geçtiğimiz eylül ayında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik Köyü Hambaz mezrasında hayvan otlatırken boş arazideki bir tüfek bombası mermisinin patlaması sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Ceylan Önkol için şarkı kaleme aldı.

“BİLİRİM ANALARIN ACISI HAFİFLEMEZ AMA!”

Şarkının bestesini de tamamlayan sanatçı, “Biliyorum hiçbir söz o annenin acısını hafifletmeye yetmeyecektir ama beni Ceylan’a götüren duygularım oldu. Dünyanın böyle bir yer olmasından duyduğum üzüntüyü tarif edemesem de günahsız yere hayatını kaybeden çocuklarımızı kalbimde ağıtlarla yaşatmaya çalışıyorum” dedi.

Sanatçının etrafında olan bitene seyirci kalmaması gerektiğinin altını çizen Nazan Öncel, “Ceylan sadece bir örnek. Bir süre hatırlanıp unutulacak. İstedim ki Ceylanlar hiç unutulmasın, hatalardan acılardan dersler alınsın” diye konuştu. İşte Öncel’in ağlatan sözleri:

Ceylan’a Ağıt

Bez bebekler yapacaktım

Kardeşimle oynayacaktım

Ölmeseydim şuracıkta

Okuryazar olacaktım

Ceylan gibi avladılar

Akşam eve dönemedim

Güzel günler görecektim

Göremedim göremedim

Annem hasta

Babam yasta

Vuruldum ben

Çocuk yaşta oy oy oy

Söyleyin o amcalara

Kıymasınlar Ceylan’lara (çocuklara)

Nerde benim çocukluğum

Daha şeker yiyecektim

Bir gün anne olacaktım

Ben de ninni söyleyecektim

Ceylan gibi avladılar

Akşam eve dönemedim

Güzel günler görecektim

Diyemedim diyemedim

Annem hasta

Babam yasta

Vuruldum ben

Çocuk yaşta oy oy oy

Dünya nasıl bir yer böyle

Bilemedim bilemedim

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 5
  • Murat HAM 14 yıl önce Şikayet Et
    Reklam yapması hoş değil... Ceylan kızımıza Allah rahmet eylesin, yerde bulduğu tüfek bombası mühimmatını kurcalamasaydı şimdi yaşıyor olacaktı ama ömrü bu kadar biçilmiş.. Bu kadının ölen kızı kullanıp reklam yapmasını doğru bulmuyorum. Güneydoğuda şehit olan binlerce askerlerimiz için şarkı yapsaydı daha çok dua alırdı ama o zamanda medyatik olamazdı.. Parayı tercih etmiş. Açılımcıların baştacı olur şimdi bu kadın.. Modaya uydu ama bunun modası çabuk geçer..
    Cevapla
  • hüseyin ersin aktaş 14 yıl önce Şikayet Et
    dünya biliyor sen neden bilmiyorsun. masum numarası ve mazlum rolü oynayanlar ergenekon ile birlikte ortaya çıkıyor. ceylan yerdeki bombaya vurmuş ve patlama sonucu ölmüştür. bu gerçek ama saptırırsak diğer gerçeklere insanları inandırmamız zor. kimseyi de inandıramayız. dünya nasıl öldüğünü biliyorsa sende öğren. oku biraz.
    Cevapla
  • dersimligenc 14 yıl önce Şikayet Et
    Ceylanın nasıl katledildigini Dünya Alem biliyor.. Bir siz bilmiyorsunuz. Utanın be acık sekilde Ceylan katlediliyor vatan millet sakarya deyip katledilen cocugu görmemezlikten geliyorsunuz. Biraz insan gözüyle bakın nerdeyse iyiki öldürdüler diyeceksiniz. Hala bu olaya ideoloji gözüyle bakıyorsanız yazıklar olsun size...
    Cevapla
  • mustafa ulvi 14 yıl önce Şikayet Et
    ... Üstadım.. Her halde sen ceylanı öldürenlerle şehitlerimizi öldürenleri farklı kişiler sanıyorsun?? Hayır, bu terörü hortlatan, ayrımcılığın daniskasını yapan askeri sistemdi. Benim doğuda üflesem yıkılacak karakollarım batıda ise golf oynayan paşalarım var efendi!!! bu kanı dökenler işbirlikçi kurmaylar, paşalar ve faşistledir. ergenokondan hala bihaber misin? yakın tarikteki tezatlıklar hiç mi bir şey öğretmiyor size! yok arkadaş sizin gibiler varken bu ülke asla şeffaf olmaz.
    Cevapla
  • TÜRKMEN 14 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. ya bir delikanlı cıksada bi de şu şehitlere bir şiir bir beste yapsalar alnından öpecem, ceylanın nasıl yaşadığını nasıl öldüğünü bilmeyen insan nasıl olsa doğu insanı kulllanılmaya müsait ya duygu sömurusu yapıp albüm satışı nı yükseltecek, nazan hanım sıkıyo burdaki saĞ ceylanlara BİR ŞEYLER YAP O ARTIK SENİ DUYMAZ seni duyanlara bişe yap duygu sömürüsü yapma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor