Nazım Hikmet Moskova'da türkülerle anıldı

Ünlü Türk şairi Nazım Hikmet'in 49. ölüm yıldönümü dolayısıyla Moskova'da düzenlenen geleneksel anma etkinlikleri, dün akşam Yavuz Bingöl konseriyle başladı.

Nazım Hikmet  Moskova'da türkülerle anıldı
Nazım Hikmet Moskova'da türkülerle anıldı
GİRİŞ 03.06.2012 11:40 GÜNCELLEME 03.06.2012 11:40

Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından Moskova'nın "Dvorets Na Yauze" konser salonunda düzenlenen Yavuz Bingöl konseri, Moskova'daki türkü severlere unutulmaz bir gece yaşattı. İzleyicilerinin arasında Selçuk Yöntem, Ahmet Mümtaz Taylan, Ahmet Telli gibi isimlerin de bulunduğu konserde şair Ahmet Telli'nin sunduğu şiir dinletisi büyük beğeni gördü. Yavuz Bingöl'ün türkülerine eşlik eden katılımcılar, konser bitiminde ünlü türkücüyü uzun süre ayakta alkışladılar.

İHA'ya açıklamalarda bulunan katılımcılardan Milliyet Gazetesi köşe yazarı Mehveş Evin, "Ben açıkçası Yavuz Bingöl'ün Nazım'la ne kadar ilgili olduğunu bilmiyordum. Bugünkü konserde bunu anlamış oldum. Bu, Moskova'daki Türk toplumu için çok önemli. Nazım'ı her sene farklı şekillerde, farklı sanat türleriyle anmak çok güzel. Nazım'ın şiirlerinden ilham alan sanatçılarımızın besteleri gerçekten çok güzel. Dolayısıyla bu akşamki konser güzel bir sürpriz oldu" diye konuştu.

Programı izleyen Funda Gökkaya ve Yonca Dönmez isimli arkadaşlar da konseri çok beğendiklerini dile getirdiler. Emine Şepi isimli diğer bir izleyici ise, "Moskova gibi bir yerde bu türlü konserlerin yapılması bize gurur veriyor. Nazım Hikmet şiirlerine yapılan besteleri çok beğendim. Böyle etkinliklerin devamını dileriz" dedi.
Nazım Hikmet'i anma etkinlikleri, bugün ünlü şairin mezarının bulunduğu Novodeviçi Mezarlığı'nda düzenlenecek anma töreni ile devam edecek.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!