15 günlük tatilde nerelere gidilebilir?

10 Şubat'a kadar sürecek yarı yıl tatili bugün başlıyor.. Aileler birbirlerine daha çok vakit ayırmak için tatil planlarını yaptılar. Siz de planınızı henüz yapmadıysanız röportajımıza bir göz atın.

15 günlük tatilde nerelere gidilebilir?
15 günlük tatilde nerelere gidilebilir?
GİRİŞ 24.01.2013 16:15 GÜNCELLEME 25.01.2013 10:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmen bugünden itibaren 15 gün sürecek olan yarı yıl tatiline başlıyor..

Bu uzun tatil süresini nasıl değerlendireceği konusunda fikir sahibi olmayanlar için Prontotour Pazarlama Müdürü ve Yurtdışı Turları Uzmanı Sarp Özkar ile konuştuk.

İşte uzmanından sömestr tatili önerileri:

Sömestr dönemi satışlarında talep ne durumda? 

Sömestre'de beklentimizi karşılayan bir talep gerçekleşti. Bu yıl büyüme hedefimizi yıl genelinde %25 olarak belirlemiştik. Büyüme hedefimize paralel olarak Sömestre'de de aynı oranda satış gerçekleştirdik. %25 geçen yıla oranla satışlarımızda artış var.  Sömestre total satışlarımızda 6,000 kişi olarak finalize edeceğiz.

Sömestre'de en fazla neresi sattı ?

Yurtdışında Sömestre döneminde en çok İtalya, Orta Avrupa(Budapeşte-Viyana-Prag), vizesiz olması nedeniyle Balkanlar ve Uzakdoğu turları, havanın nispeten ılıman olması nedeniyle İspanya tercih ediliyor.

Yurtdışı mı yurtiçi mi?

Yurtdışına talep yurtiçine nazaran genelde Sömestrede daha fazla oluyor. Bunun sebebi Sömestre dönemi yurtiçi otelleri çok daha pahalı oluyor.Yurtdışı paketlerinde çok hesaplı paketler var. Yurtiçi turlarına nazaran yurtdışı daha çok satıyor zira 700 TL'ye 4 günlük yurtdışı turları var iken, yurtiçindeki fiyatlar daha pahalıya geliyor. Üstelik yurtdışında Dubai, Mısır, Maldivler, Uzakdoğu gibi destinasyonlara gidip sıcak havada denize girmenin de imkanı var.

Sömestr döneminde yurtdışında kaç kişi tatile çıkar?

Yurtdışı olarak baktığımızda totalde 60,000 kişi sömestrede paket turlar ile seyahat edecek iken, münferiden paket turlara katılmadan seyahat edecekleri de hesaba kattığımızda ortalama 150,000 kişi sömestrede yurtdışına seyahat edecek diyebiliriz. Prontotour sömestrede yurtdışına 6,000 kişi paket tur satış hedefindedir.

Sömestre döneminde geçmiş yıllara nazaran bir hareketlilikten söz edilebilir mi?

Evet gelen çağrılarda da ciddi bir hareketlenme söz konusu. Çocuklu ailelerin yanı sıra Sömestre döneminde çekirdek ailelerin içine diğer aile bireylerinin de katıldığını gözlemledik. Refah sevityesinin ekonomik durumun düzelmesi nedeniyle, çekirdek aileden geniş aileye toplu seyahatlerin olduğunu görmek bizleri sevindiriyor. Yıllık tur satışlarımızın %8 ila %10'luk kısmı sömestre döneminde satılıyor.

Sömestre turları için kaç kişi yurtdışını tercih etti? Bu turlarla kaç liralık bir turizm hareketi oluştu?

Ortalama 100 Milyon €uro'luk bir turizm hareketi olduğundan bahsedebiliriz. Yurtdışında harcanan paraları da hesaba katarsak bu rakam 150 Milyon €uro'ları bulacaktır.

Yurtiçinde en çok tercih edilen destinasyonlar hangileri?

Başta Kıbrıs ve Antalya ılıman iklimi nedeniyle tercih ediliyor. Ayrıca Kapadokya ve Batı Karadeniz'i de kültür turu olarak yoğun sattığımızı söyleyebiliriz. Ayrıca Termal tesisler ve yurtiçi kayak merkezleri de sömestrenin gözde turizm destinasyonları.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI TUR PAKETLERİ ORTALAMA KAÇ TL? (Devamı 2. sayfada)

YURTİÇİ VE YURTDIŞI TUR PAKETLERİ ORTALAMA KAÇ TL?

YURTİÇİ FİYATLAR :
Batı Karadeniz.
Sömestre döneminde 179 TL'den itibaren başlayan fiyatlarla
Tarihi konakları, Arastası, közde türk kahvesi, Doğal güzellikleri, ile sarayın sürgün bahçesinden, Karadeniz'in eşsiz fotoğraflık manzarası eşliğinde doyumsuz balık ve sonsuz çeşit malzemeli salatası bulunan Amasra'da  unutulmaz bir haftasonu.

Kapadokya
499 TL'den başlayan fiyatlarla
Sizleri doğanın nakış nakış işlendiği Kapadokya bölgesinde insanoğlunun uçma düşünü gerçekleştirmek için tasarladığı en eski hava aracı ile dünyanın en doyumsuz güzelliğini tatmaya davet ediyoruz:
Kapadokya'da balon ile uçmaya…
Gökyüzüyle buluşma heyecanının alternatifsiz manzarasına sahip Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonlarıyla uçmanın keyfine varmak isteyenler Sömestre programlarımıza mutlaka baksınlar.

Kıbrıs
Sömestr
3 gecelik konaklama kişi başı 339 TL'den başlayan fiyatlarla.
2 gece 3 günlük 299 TL'den başlayan fiyatlarla "Kültürümüzde Kıbrıs da var" Kıbrıs kültür tarih turu

Uludağ
Sömestr
kişi başı 288 TL'den itibaren başlayan fiyatlarla.

Kartepe
Sömestr
kişi başı 225 TL'den başlayan fiyatlarla.

Kartalkaya
Sömestr
kişi başı 385 TL'den başlayan fiyatlarla.

YURTDIŞI TUR FİYATLAR :

Prag 4 gün 299 €uro
Viyana 4 gün 299 €uro
Roma 4 gün 329 €uro
Bangkok-Pattaya-Singapur  6 gün 1149 €uro
Paris EuroDisney 5 gün 689 €uro

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • hekimoğlu fatih 11 yıl önce Şikayet Et
    umre. o kadar şey yazacağınıza umre yazsaydınız ne kadar güzel olurdu değil mi?
    Cevapla
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    bende de bir öneri. salonda her zaman oturduğunuz koltuktan kalkın, karşıdaki koltuğa oturun tatilde, çok büyük değişiklik oluyor, tabi sözüm tatili hak eden öğretmenlere, nasıl olsa 2000 tl maaşla ancak odadan salona, salondan odaya geçerek geçirirler tatili, üstüne üstelik ücretlerde kesilecek tatilin faydaları:d
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?