Cep telefonu engelleri aştırdı

Günümüz insanı için olmazsa olmaz haline gelen cep telefonlarıyla iletişim Türkiye'nin iki ucunda bu görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Cep telefonu engelleri aştırdı
Cep telefonu engelleri aştırdı
GİRİŞ 27.02.2013 17:07 GÜNCELLEME 27.02.2013 17:07

Cep telefonlarının çekmediği Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, telefon görüşmesi yapmak için kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede kilometrelerce yol katediyor.

Yüksekova ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki 70 haneli, 450 nüfuslu Yeşiltaş köyünde, son yılların en çetin kışı yaşanıyor.

Cep telefonlarının çekmediği ve kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu köyde, acil hastası olan ya da köy dışındaki yakınları ile görüşmek isteyen vatandaşlar, telefonla konuşmak için kilometrelerce yolu yürümek durumunda kalıyor.

Karla kaplı bölgede yollara düşen köylüler, telefonların çektiği alana kadar yürüyerek, görüşmelerini yaptıktan sonra yeniden evlerinin yolunu tutuyor.

Yeşiltaş köyü muhtarı Sami Kartal,  telefonla görüşmek için her gün 4 kilometre yürümek zorunda olduklarını belirterek, köylülerin yaşanabilecek tehlikelere karşın ortak hareket ettiğini söyledi.

Yıllardır yaşadıklarını sorunun artık son bulmasını temenni ettiklerini anlatan Kartal, ''Bir çoğumuzun yakını şehirde ya da batı illerinde. Onlarla konuşmak için ancak telefonların çektiği bu noktaya gelerek görüşme yapabiliyoruz. Bu yıl kar fazla yağdığı için de daha zor şartlarda buraya geliyoruz'' dedi.

Kartal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, cep telefonlarının tüm köylerde çekeceği yönündeki açıklamasının kendilerini mutlu ettiğini bildirerek, Türkiye genelinde uygulanacak çalışma kapsamında köylerine de baz istasyonu kurulmasını istedi.

MİNAREDE CEP TELEFONUYLA GÖRÜŞME

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sivriler köyü sakinleri, şebeke sorunu yüzünden cep telefonu görüşmelerini cami minaresinden yapıyor.

Sivriler Köyü Muhtarı Dursun Saykın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli'ye 84 kilometre uzaklıktaki, 150 haneli köyde hemen herkesin cep telefonu bulunduğunu ancak şebekedeki sorun nedeniyle görüşmelerin köy içinden yapılamadığını belirtti.

Telefonla görüşme yapmak ya da SMS yollamak isteyen vatandaşların cami minaresine çıktıklarını anlatan Saykın, şunları söyledi:

''Köyümüzde cami minaresine çıkmayan kalmadı. Herkes günde birkaç kez minareye çıkıp iniyor. Köy kahvesinin çatısında da az da olsa iletişim sağlanabiliyor. Köy sakinlerinden imza topladık. Sorunu GSM şirketlerine gönderdik ancak bir sonuç elde edemedik. 21. yüzyılda cami minaresinden veya köy kahvesinin çatısında telefonla konuşmak bizi de üzüyor.''

Bir yakınıyla görüşmek üzere cami minaresine çıkan 42 yaşındaki Mehmet Candan (42) ise her gün telefonla görüşebilmek amacıyla minareye çıkmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Anıl Aydınoğlu ise 150 haneli bir köyde telefon şebekesi olmamasının ''ilginç bir durum'' olduğunu belirterek, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tadilatta çıkan yangın ormanı yaktı: Yeşil alan siyaha büründü
İstanbul'a kiralık sosyal konut hamlesi! Sektör temsilcileri nasıl değerlendirdi?