Topbaş'tan teleferik projesi açıklaması

Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılması planlanan teleferik projesine ilişkin bir soruya karşılık, İstanbul'daki ulaşım sistemlerini ulaşım master planları içerisinde düzenlediklerini, ulaşım networklerinin hazır olduğunu kaydetti.

Topbaş'tan teleferik projesi açıklaması
Topbaş'tan teleferik projesi açıklaması
GİRİŞ 13.08.2013 14:49 GÜNCELLEME 13.08.2013 14:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maltepe Sahil Dolgu Alanı Projesini yerinde inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Topbaş, Maltepe Belediyesinin projeye karşı duruşunun olduğunun belirtilmesi üzerine, "Umarım utancından bugün buralara gelemeyen Maltepe Belediye Başkanı, gelecekte de utancından gelmez. Çünkü bunlar maalesef muhalefet olsun, siyaset olsun diye küçük bakışlarıyla, dar görüşleriyle bir değerlendirme yaparlar. Maalesef biz bunu hep gördük" diye konuştu.

Bayramda bir kişinin telefonda kendisiyle görüştürüldüğünü aktaran Topbaş, şöyle devam etti:

"Bu kişi bana 'Sayın başkan, ben devrimci birisiyim ve üniversite yıllarında bu hareketlerin içerisindeydim. Ancak şunu gördüm ki en büyük devrimi siz yapıyorsunuz. Bizim sloganlarda kalan çalışmalarımızı siz hayata geçiriyorsunuz. Onun için sizi destekliyoruz' şeklinde bazı şeyler söyledi. Bu kadar yiğidi öldürüp hakkını veren bir anlayış. Ben buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bazıları var ki yapılan bunca çalışmaları görmüyor, hatta diyorlar ki 'kaç yıldan beri İstanbul'dalar ne yaptılar ki?' Ne denir böyle diyene? Bunu zaten vatandaş görüyor. Yarın sandıkta vatandaş bunun değerlendirmesini yapacak. Maltepe halkı, yarın ağırlıklı olarak bu bölgeyi kullanırken başkanları hakkındaki kararlarını herhalde sandıkta verirler."

İstanbul'a yapılması planlanan teleferik projesi

Topbaş, İstanbul'a yapılması planlanan teleferik projesine ilişkin bir soruya karşılık, İstanbul'daki ulaşım sistemlerini ulaşım master planları içerisinde düzenlediklerini, ulaşım networklerinin hazır olduğunu kaydetti.

İstanbul Boğaz geçişini hem turistik anlamda hem de insan geçişi notasında değerlendirmek adına bu çalışmayı başlattıklarını aktaran Topbaş, projenin Mecidiyeköy'den Altunizade'ye geleceğini, daha sonra Küçük ve Büyük çamlıcaları da içine alacağını düşündüklerini belirtti.

Topbaş, sistemin metro istasyonlarıyla da bağlantısı olacağını ve saatte 6 bin yolcu taşıyacağını dile getirerek, "Şu anda ihale aşamasına geldi. Son kararımızı önümüzdeki günlerde gözden geçirerek start vereceğiz. Avrupa-Anadolu yakası bağlantısının, köprü, Marmaray derken bir de havada teleferikle bağlantısı çok önemli ve anlamlı. Diğer taraftan nostaljik ve turistik anlamda ve yolcu taşıma kapasitesi olarak da baktığımızda önemli bir katkı olacağını düşünüyoruz ve start veriyoruz" diye konuştu.

"Bu projeye bölgenin ihtiyacı var"

Bir gazetecinin dolgu çalışması sonucu oluşturulan alanın risklerini sorması üzerine Topbaş, dünyanın birçok yerinde buna benzer çalışmalar olduğunu, Manhattan'ın da eski bir "New York çöplüğü" olduğunu söyledi.

Kentin ihtiyaçlarına göre bazı düzenlemelerin yapıldığını dile getiren Topbaş, eskiden sahilin daha geride olduğunu ve bunun dolgu çalışmasıyla genişletilerek üzerine yollar yapıldığını ve bu noktaya geldiğini ifade etti.

Topbaş, bu projeye bölgenin ihtiyacı olduğunu, insanların bir araya gelme ihtiyaçlarının karşılanacağı mekanlar üretmeleri gerektiğini vurgulayarak, Marmara'da olası deprem ve diğer koşullar dikkate alınarak alanda herhangi bir konaklama mekanı olmadığını kaydetti.

Yenikapı'daki çalışmanın da 700 bin metrekarelik bir çalışma olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:

"Yenikapı buradan biraz daha farklı. Orada bizim özellikle 2 milyona yakın insanın yaşadığı bölgenin atık sularını alan kolektörlerin, Yenikapı'daki ön arıtma ve derin deşarj sisteminde ileri biyolojik arıtmaya çevirmek yönünden yaptığımız çalışmanın da ayağını oluşturmakta. Çünkü bizim burada çok ciddi bir biyolojik arıtma alanına ihtiyacımız var. Bu bakımdan bir çalışma başlattık. Bu dolgu alanı, bölgede hem aktivite alanı haline gelecek hem de bu tip ihtiyaç olunan bir tesisin kurulmasına fırsat verecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ali Rıza 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehtap hanım. mehtap hamın sizin anlamadığınız şu: orda zaten mevcud olan bi nüfus var. Bu teleferik olayı da mevcud olan nüfusun sıkıntısının giderilmesi amaçlıdır. Yoksa kimse alanın kapasitesinden fazla kişinin orada yaşamasını istemez...
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 10 yıl önce Şikayet Et
    havaya bina yaptıramıyorsunuz o yüzden mi teleferik aklınıza geldi . bi gökyüzümüz kaldı orayı da batırın bak şimdi sayın belediye başkanı İstanbul' un yerleşim için kullanılan alanı ne kadar diyelim 20 km2 ve bu 20 km2 de 15 milyon insan yaşıyor bu 15 milyon insan 20 km2 demi yaşasa trafik ve yaşam daha güzel olur yoksa 40 km2 bir alandamı 15 milyon insan yaşasa trafik ve yaşam şartları daha güzel olur insanların verimliliği artar sen 20 km2 lik alana 30-40 katlı bina musadesi verirde insanları aynı alana tıkıştırırsan o yüksek katlardan elde edilen rantın 100 misli para harcasan o şehrin sorununu çözemezsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”