CHP'li Akaydın evrakları çöp arabasıyla kaçırdı

Antalya seçimlerini kaybedince resmi evrakları yok etmeye başlayan Mustafa Akaydın'ı binlerce belgeyi çöp aramaları ile taşıdığı tespit edildi.

CHP'li Akaydın evrakları çöp arabasıyla kaçırdı
CHP'li Akaydın evrakları çöp arabasıyla kaçırdı
GİRİŞ 02.04.2014 17:22 GÜNCELLEME 02.04.2014 17:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Boğaçayı'nda Mustafa Akaydın ve adamlarının evrak yakarken suç üstü yakalanmasının ardından Büyükşehir Belediyesine giden AK Partililer binlerce evrakın çöp arabalarına yüklendiğini gördü. Yaşanan arbedenin ardından Belediye binasına giren Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç evrak makinelerinde yok edilmiş belgeler buldu.

MUSTAFA AKAYDIN EVRAKLARI ÇÖP ARABASINDA KAÇIRDI

Antalya'da yaşanan skandal büyüyor. Boğaçayı'nda çuval çuval belgeleri yakarken suç üstü yakalanan Akaydın ve adamlarının resmi belgeleri çöp arabaları ile taşıdıkları ortaya çıktı. Boğaçayı'nda bulunan evrakların ardından Büyükşehir Belediyesine giden AK Partililer belediye önündeki çöp arabalarına evrak yüklendiğini gördü. Çöp Arabalardı durdurularak durum güvenlik birimlerine bildirildi. Belediye çevresinde buluna bazı çöp konteynırlarında da resmi evraklar bulundu.

AK Partililer ile Mustafa Akaydın'ın adamları arasında arbede yaşandı. Akaydın'ın adamları milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in de içeri girmesine engel oldu. Enç görevliler ile bir süre tartıştıktan sonra beraberindekiler ile belediyeye girdi. AK Partililer gördükleri manzara karşısında şok oldu. Binlerce belgenin evrak imha makinelerinde yok edildiği görüldü.

DOSYAYI KOM ALDI, 10 KİŞİ GÖZALTINDA

Mustafa Akaydın'ı " Menderes Türel!e temiz bir belediye bırakmak için evrakları yaktık." savunmasıda kurtaramadı. Türkiye'yi şok eden olayı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü devraldı ve konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Şu ana kadar olayyerinde evrakları yaktığı belirlene 10 kişi gözaltına aldı.

tamamen yanmadan kurtarılan evrakların incelemesi ise devam ediyor. Evrakların büyük çoğunluğunun imar ve bütçe planları olduğu ve son ikiyılın tarihini taşıdığı belirlendi. Bulunan evraklar içinde el yazısı ile hazırlanmış ödeme tutanaklarının da olması dikkat çekti. belediey tarafından alınan bazı hibeler ile ihale dosyalarının da evrakları bulundu. Belgelerin büyük çoğunluğunun altında Akaydın'ın imzası bulundu.

Özellikle imar ile ilgili evrakların ineleneceğini ve bu evraklar içinde yolsuzluk belgelerinin aranacağı bildirildi.

YORUMLAR 11
  • ömürcan 10 yıl önce Şikayet Et
    temiz siyaset bu olmadı... giderken hiç bir evrak bırakmıyorlar.her yeri tertemiz ediyorlar. bence menderes türel belediyedeki bu evraklara el koysun...
    Cevapla
  • Karacaoğlan 10 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdar. kılıçdaroğlu geçenlerde miting alanında ''bu ülkeye namussuz siyaseti getireceğiz''demişti.hesapta dili sürçmüştü ama ona o lafı allah c.c. söyletti.çünkü kılıçdaroğlu o mitingte kalbinden geçeni söyledi.işte chp belediyesi,işte antalya eski başkanı akaydın.ne mal oldukları ortada.demek ki seçimi kazanmak için feryat etmeleri boşuna değilmiş.bir dönem daha çalacaklardı olmadı.başbakana hırsız diye çamur atanlara bak hele...hırsız mı arıyorsun?her partiden seç getir chp'den tut getir.genel başkanları ssk'yı soyar da,istanbul adayları şişli belediyesini soyar da akaydın'ın neyi eksik onlardan?maşaallah fazlası bile varmış ki,fazlalıkları yakarak imha ediyor.
    Cevapla
  • şüheda fışkıracak 10 yıl önce Şikayet Et
    hadi.... yolsuzluğun alası işte.. nerdesin ey kk açıkla açıklayabilirsen ne bu şimdi. gerçi siz yine birşeyler kıvrırsınız..
    Cevapla
  • mustafa yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    TBMM. de suçsuz insanlara "hırsız" diye tempo tutanlara bak! . gerçi CHP. nin tarihine bakıldığında bu olanları yadırgamam. ismet inönün kambur rıza diye bir kardeşi var. bu şahsın kim adına nasıl mülk edindiğini araştırdığımızada inönünün oğullarının zenginliğinin kaynağına ulaşırız.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    içişleri bakanlığı. ataşehir belediyesini bir denetlese
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada