1 Haziran kime yaradı?

30 Mart'ta yapılan ve itirazlar sonrası tekrarlanan seçimlere göre AK Parti yine oyların çoğunu aldı.

1 Haziran kime yaradı?
1 Haziran kime yaradı?
GİRİŞ 02.06.2014 00:25 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından itirazların kabul edildiği 2 il, 7 ilçe ve 5 beldede yaklaşık 203 bin seçmen yeniden sandığa gitti.

30 Mart'taki sonuçlara göre toplamda 5 belediye resmi olmayan sonuçlara göre el değiştirmiş oldu. AK Parti, 30 Mart'ta kazandığı 3 yerden ikisini MHP'ye, birini CHP'ye kaptırdı. MHP ise yenilenen seçimlerde kaybettiği iki yerin birini AK Parti'ye, diğerini Saadet Partisi'ne kaptırdı.

Buna göre 30 Mart ve 1 Haziran sonuçları şöyle şekillendi:

AK PARTi, CHP, MHP VE BDP'NİN TOPLAMI KADAR OY OLDI

AK Parti, 1 Haziran'da yapılan 14 merkezdeki oy dağılımına göre diğer partilere büyük bir fark attı. AK Parti'nin toplamda aldığı oy oranı 61.481 iken CHP, MHP ve BDP'nin toplamı 72.250'de kaldı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    YALOVALILAR ÖZELLİKLE DÜŞÜNSÜN. CHP kazandı diye sevinenler seçtikleri başkanın yalovada ne iş yapabileceğini sanıyorlar. CHP'nin kaç meclis üyeleri var, Ak partinin kaç meclis üyesi var. Bilmeyenlere söyleyeyim. CHP 13, AKP 18 Gerisini siz düşünün Pardon CHP'li başkan ve Yalovalılar.
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    Abdurrahim ulusun yorumuna bakın hele. ülkenin hala %66,5 lik kısmı AKP değil farklı görüşe sahip. Demiş Yani %33.5 Ak partili, 66.5 diğer partili derken bile hiç mi hiç utanmamış. Abdurrahim efendi Genel seçimlere bak sen. Her iki kişiden biri Ak partili, Diğer her iki kişiden biri diğer partilerin tümünü teşkil ediyor. yani sana göre Ak partili olmayanların hepsi senden. öylemi? öyleyse sende ya bahçelinin çatı anlayışının yada Cemaat liderinin yandaşısın. Ama artık hesabınız tutmuyor. Çünkü yirmi küsür partinin bir arada olduğu %50 iktidar olamıyor. tek partinin %50 olduğu güç iktidar oluyor. o arzu ettiğiniz dönem kapandı.
    Cevapla
  • İskender Melekli 9 yıl önce Şikayet Et
    EK GELİR 1 ADLI YORUMCUYA.... Seni şakacı seni:))) nasılda kabul etmişsin eldeki kuşun önemini.
    Cevapla
  • Erhan ACUN 9 yıl önce Şikayet Et
    Hodri Meydan.... Mehape, Cehape ve BDP kendilerine güveniyorlarsa çıkarsınlar Cumhurbaşkanı adayını o zaman görelim bu partilerin gerçek gücünü her il ve beldede tüm partiler Ak Partiye karşı ittifak yaptıkları halde Ak Parti yinede seçimin galibi oldu. ÜLKE GENELİ İÇİN KONUŞUYORUM.
    Cevapla
  • Hasan TOPAL 9 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akyıldız kardeş. bakıyorum da akpnin kaybetmesine sevincem derken bdp nin kazanmasına da sevinmiş gibisin ayrıca akpnin devletin hangi imkanını sarfettiğini gördün de öyle diyosun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...