Fatma Şahin: Suriyelileri kampa taşıyacağız

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini etkileyen, misafirleri kamplara taşıyacağız" dedi.

Fatma Şahin: Suriyelileri kampa taşıyacağız
Fatma Şahin: Suriyelileri kampa taşıyacağız
GİRİŞ 15.08.2014 11:44 GÜNCELLEME 15.08.2014 11:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te kötü koşullarda yaşayan ve kent yaşamına adapte olamayan Suriyelilerin, İslahiye ilçesine kurulacak çadır kente sevk edilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafirperver Gaziantep halkının yaklaşık 4 yıldır Suriyelilerle aşını ve ekmeğini paylaştığını söyledi.

"25 BİN KAPASİTELİ ÇADIR KENT KURULUYOR"

Bir ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından kentte istenmeyen olaylar meydana geldiğini vurgulayan Şahin, "Yaşananlar bizi derinden üzüyor ama sorunun çözümü için bir süredir devletin her imkanını seferber ediyoruz. Bu kapsamda sosyal desteğe ihtiyaç duyan veya kent yaşamına adapte olamayan sığınmacılar için İslahiye'de 25 bin kişi kapasiteli çadır kent kuruluyor" dedi.

Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığının 500 bin metrekarelik alanda zemin tesviye işlemi yürüttüğünü hatırlatan Şahin, çalışmaların yüzde 50'sinin tamamlandığını kaydetti.

Kampın su ihtiyacının da çözüleceğini aktaran Şahin, kurulacak çadır kentin yeterli gelmemesi halinde ikinci bir alan oluşturabileceklerini dile getirdi.

"VATANDAŞLARIMIZ SABIRLI OLSUN"

Gaziantep'in olumsuzluklarla anılmasını istemediklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini etkileyen, kent yaşantısına uyum sağlayamayan Suriyeli misafirleri kamplara taşıyacağız. Bizim önceliğimiz kendi vatandaşlarımız. Ekiplerimiz bunun için yoğun mesai harcıyor. İnşallah yaşadığımız sorunları atlatacağız. Bu süreçte vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. Çıkan olaylar, kentimizle ilgili bugüne kadar ortaya çıkan olumlu algıyı zedeliyor. Ümit ediyorum kamp gelecek ayın sonuna doğru hazır olacak."

YORUMLAR 3
  • selimfirat 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorunu çözmek çok kolay. fırsattan istifade deyip 3 kuruş etmek ahır gibi evleri milyara varan bedelle kiraya veren kansızları ihbar edecek bir hat kurun. gelsin ekipler incelesin o suriyelileri tahliye edip, ev sahibine de okkalı bir ceza yazılsın bakalım bu kadar çarpık yerleşme olacak mı?
    Cevapla
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    merhametli olalım.... iş güç sahibi ve Antep e yatırım yapan SURİYE liler muaf tutulmalıdır ... bu ülke OSMANLI evladıdır bize merhamet yakışır ...SN . BAŞKAN FATMA HANIM
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE BU. Fatma Şahin Hanım ,en doğru kararı söylemiş... Türkiye deki yabancıların,Türkiye nin kendi vatandaşlarına zararı dokunuyor,sadece Suriyiler değil,hepsini kamplara toplayıp,göz önünde bulundurmalı. bugün büyük konut sitelerinde ,hizmetçiliği,çocuk dadılığını,özel şöförlük gibi işleri yanancı mülteciler ele geçirmiş durumda,yine birçok fabrikada kaçak olarak yabancı uyruklu çalıştırıyor,hatta bazıları apartman merdiven temizliği işini bile ele geçirdi,yine sokaklarda,pazarda ,caddelerde işportacılık nerdeyse onların elinde,semt pazarları Afrikalı saat ve parfüm satıcılarından,çinli hediyelik eşya satıcuılarından geçilmiyor. hal böyle olursa bizim vatandaşımız ne yapacak,halk galyana gelir alimallah,birkaç şehirdede geldi zaten,Suriyelilerle,vatandaş arasında olaylar yaşanmadımı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor