Japonlardan Biga Belediyesi'nin projesine kredi

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ve İller Bankası, Biga Belediyesi'nin Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Tesislerinin Geliştirilmesi Projesini uygun buldu ve kredi anlaşması yapıldı.

Japonlardan Biga Belediyesi'nin projesine kredi
Japonlardan Biga Belediyesi'nin projesine kredi
GİRİŞ 20.09.2012 16:33 GÜNCELLEME 20.09.2012 17:08

Biga Belediyesi'nin Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi'nin finansmanının sağlanması amacıyla Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın garantörlüğünde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ve İller Bankası krediyi uygun buldu ve alt kredi anlaşması yapıldı.

Toplantıda konuşan Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, ''Kanalizasyon Şebeke ve atık su Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yürütülecek ve finansmanı, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından kredi ile gerçekleştirilecek olan tesislerin yapım işi ihale işlemleri için bölge müdürlüğümüzce yapılan çalışmanın değerlendirmesi, uygulamanın görülmesi ve takip edilecek hususların yol haritasını değerlendirmek adına bir araya geldik'' dedi.

Belediye kapsamındaki bütün projelerin hayata geçirileceğini belirten Başkan Özkan, '' Atık su arıtma tesisleri, İçme suyu projemiz tamamlanıp uygulamaya konulduğunda bizde belediyecilik adına bu memlekete çok önemli bir hizmet etme onurunu yaşayacağız" diye konuştu.

Biga Belediyesi Başkanı Mehmet Özkan'ın makam odasında gerçekleşen toplantıya, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Nishii Yosuke, Program Sorumlusu Rüya Arslan ve İller Bankası Yetkilileri katıldı.

www.bigahaberfark.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!