Balon "bomba gibi" patladı

Hatay'ın Defne ilçesinde bir apartman dairesinde uçan balondan sızan helyum gazının patlaması sonucu evin PVC kaplı duvarı yıkıldı.

GİRİŞ 11.11.2017 09:08 GÜNCELLEME 13.11.2017 11:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Turunçlu Mahallesi'nde Yaşar Dağlı Apartmanı'nın birinci katından patlama sesi duyulmasının ardından büyük panik yaşayan çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi sevk edildi.Ekiplerin yaptığı incelemede, evde bulunan uçan balondan sızan helyum gazının, ocak tüpünün yakılması nedeniyle büyük gürültüyle patladığı ve dairenin PVC kaplı bir duvarının yıkıldığı belirlendi.Aile bireyleri olaydan yara almadan kurtuldu.Söz konusu dairede kiracı olarak kalan aileden D.T'nin, harçlığını kazanmak için uçan balon sattığı ve elinde kalanları evine getirdiği öğrenildi.

KOMŞULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada, patlamanın yaşandığı eve 15 gün önce taşınan aileye aynı apartmandaki komşuları tepki gösterdi. Komşular polis ekipleri tarafından sakinleştirildi.Apartman sakinlerinden Cüneyt Mansur, gazetecilere yaptığı açıklamada, mutfakta otururken şiddetli bir patlama sesi duyarak dışarı çıktıklarını söyledi.Binada büyük bir panik yaşandığını belirten Mansur, "Aşağı indiğimde araçtan el feneri alıp arka tarafa baktım, iki odanın duvarı patlamış. Helyum gazı kokusu aldım. Kiracıya 'Ne yapıyorsunuz?' diye sordum, 'Ölüyorduk' diye sinirle cevap verdi. Polisi aradık. Tepki gösterdik tabii başka bir şey de olabilirdi." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • la.galibe.illallah 6 yıl önce Şikayet Et
    helyum senin böyle huylarin varmiydi yav
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Helyum tekpimeye girer mi ki?
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Helyum periyodik tablonun 8A grubundan yani asal gazdır. PATLAMAZ patlayan muhtemelen metan ya da propan vs. bir başka yanıcı gaz olabilir. cahillik diz boyu memleketimde
    Cevapla
  • tora 6 yıl önce Şikayet Et
    helyum değildir o... eğer helyumu ateşle yakıp patlatmayı başardıysa en yüksek noktadan bilim ödülü verilmeli... helyum yanıcı değil boğucu bir gazdır.
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    helyum gazının kokusunu nerden biliyormuş :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti