Van Valiliği'nden 'göçmen ve çığ' iddialarıyla ilgili açıklama

Van Valiliği, Çaldıran'da göçmenlerin donarak hayatını kaybettiği ihbarı ve çığ düştüğü bölgedeki arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Van Valiliği'nden 'göçmen ve çığ' iddialarıyla ilgili açıklama
Van Valiliği'nden 'göçmen ve çığ' iddialarıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 10.02.2020 09:35 GÜNCELLEME 10.02.2020 09:35

Van Valiliğince, Çaldıran ilçesinde "Düzensiz göçmenlerin donarak yaşamını yitirdiği" ihbarı ve çığın düştüğü bölgedeki arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, Çaldıran'da 13 düzensiz göçmenin donarak hayatını kaybettiği ihbarının geldiği bölgeye bugün saat 08.00 itibarıyla AFAD tarafından 2 ekip gönderildiği belirtildi.

Ekiplerin ilçe jandarma komutanlığında yapılacak değerlendirme sonrası uygun görülürse bölgede çalışma başlatacağı bildirildi.

BAHÇESARAY'DAKİ ÇIĞ DÜŞMESİ

Açıklamada, Van-Bahçesaray kara yolundaki çığ bölgesine de teknik heyet ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiği aktarılarak, "Teknik heyet, Kayaboğazı Jandarma Karakolunda değerlendirme yaptıktan sonra yolun açık olma durumuna göre çığ bölgesine ulaşabilirse gerekli inceleme ve değerlendirme yapıldıktan sonra çalışmaya başlanıp başlanmayacağı konusunda karar verecek." denildi.

Kapalı bulunan Van-Çatak kara yolunun Elmacı bölgesinde düşen çığın temizlenmesi için karayolları ekiplerinin de sabah saatlerinde çalışma başlattığı kaydedilen açıklamada, şehirler arası kapalı yol bulunmadığı vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Evden kaçan pitbull dehşet saçtı
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"