Gamze'yi öldüren muhtarın cezası belli oldu!

Oğlunun sünnet düğününde silahıyla havaya gelişigüzel ateş ederek Gamze Boynuince'nin ölümüne yol açan muhtar Bayram Zengin'e 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Zengin'in karardan önce tahliye edildiği ortaya çıktı.

Gamze'yi öldüren muhtarın cezası belli oldu!
Gamze'yi öldüren muhtarın cezası belli oldu!
GİRİŞ 14.02.2020 09:11 GÜNCELLEME 14.02.2020 09:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kırşehir'in Çadırlıhacıyusuf Köyü'nün muhtarı Bayram Zengin, 15 Ağustos 2018'de oğlu için sünnet düğünü düzenledi. Bu sünnete Belçika'da yaşayan Rami ve Ülfet Boynuince ile kızları Gamze (20) de katıldı. Peş peşe sıkılan kurşunlardan biri halay çeken Gamze Boynuince'ye isabet etti. Gamze hastaneye kaldırıldıktan sonra, jandarma ekipleri gelmeden evdeki tüm deliller temizlendi. Bayram Zengin'in kuzeni Taner Zengin, kameramandan kaseti alıp yok etti. Ancak tanıklar Bayram Zengin'in düğüne gelenleri havaya ateş açarak karşıladığını, halay çekenlerin yanında ateş etmeyi sürdürdüğünü anlattı.

 

 

İNKAR ETMİŞTİ

Zengin ifadesinde, "Gamze vurulduğunda avlu dışında konuklarla ilgileniyordum. Havaya ateş etmedim" dedi. Delil olarak ruhsatlı olan Browning ve Kırıkkale marka tabancalarını teslim etti. Düğüne katılanların çektiği fotoğraf ve videoları incelemeye alan savcılık, Zengin'in belindeki kahverengi kabzalı tabancayı vermediğini tespit etti. Zengin'e olası kastla öldürme ile korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde ateş etme suçlarından Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Zengin, 4 Şubat'ta tahliye edildi. Dün son bulan davada Zengin'e olası kastla öldürme suçundan toplam 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Taner Zengin'e delilleri yok etmekten 2 yıl 1 ay, Murat Zengin ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zengin, karar Yargıtay'da kesinleşene kadar adli kontrolle serbest kalacak.

 

 

Avukat Kadriye Ünler, "Zengin'in kamu görevlisi olduğu göz ardı edilerek, alt sınıra yakın ceza verilmiş olması ve tahliye edilmesi kabul edilebilir değildir" dedi.

YORUMLAR 12
  • Bekle 3 yıl önce Şikayet Et
    Düğünde ateş etmek isteyenler için kuru sıkı hariç silah yasaklanmalı tmm
    Cevapla
  • tamer danacı 4 yıl önce Şikayet Et
    muhtar bunu yaparsa
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Aracla çarpsa 1 yıl yerdi
    Cevapla
  • ADALET VÎCDANI 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir mahkemedir.Öldürme fiili olan önemli bir olayda karardan bir kaç gün önce olayın failinin tahliye edillesinin mantıklı ve vicdani bir tarafı olabilirmi ? Bu kararları veren Adalet mekanizmasının millet nezdinde yara aldığı, güven kaybı olduğu heszp ediliyormu ?
    Cevapla
  • hidocan almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    rezillik Türkiye'de artik yasanilmaz her seferinde ayni olay daha kac kisi ölmesi lazim ulan bu sacma adeti birakmaniz icin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu