Gaziantep, Konya ve Tekirdağ'daki yangınlarda son durum

Gaziantep'te ahşap palet fabrikasında çıkan yangın, Tekirdağ'daki orman yangını ve Konya'daki ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

Gaziantep, Konya ve Tekirdağ'daki yangınlarda son durum
Gaziantep, Konya ve Tekirdağ'daki yangınlarda son durum
GİRİŞ 28.08.2020 22:37 GÜNCELLEME 28.08.2020 22:41

3. Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında bulunan bir ahşap palet fabrikasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale etti.

 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, AA muhabirine, yangın ihbarının hemen ardından ekiplerin olay yerine sevk edildiğini söyledi.

Yangına yaklaşık 4 saat müdahale ettiklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"30 araç ve yaklaşık 65 personelle yangına müdahale ettik. Çok şükür yangını önce kontrol altına aldık ve ardından söndürmeyi başardık. Soğutma çalışması devam ediyor. Yangının çıkış sebebi ise çok yönlü olarak araştırılıyor."

Bu arada, söndürme çalışmalarına Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. 

KONYA'DAKİ ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Konya'nın Hüyük ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın zamanında müdahaleyle kısa zamanda büyümeden söndürüldü.

İlçeye bağlı Başlamış Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Beyşehir, Hüyük, Doğanhisar, Ilgın, Akşehir ilçelerinden Konya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ile Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Karaçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın ortasındaki yangına, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ile mahalle sakinleri kürek, kazma ve çapayla müdahale etti.

Yangın orman arazözleri ile itfaiye ekiplerinin de gelmesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler, bölgede soğutma çalışması da yaptı.

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, yaklaşık 500 metrekarelik örtünün zarar gördüğünü söyledi.

Bal, araçların giremediği ormanlık alanın ortalarında çıkan yangının tepeye sirayet edip büyümeden hortumlar uzatılarak yapılan müdahaleyle söndürüldüğünü ifade ederek, "Bölgede çıkan yangın, Orman Müdürlüğümüz ekipleri, Hüyük Belediye Başkanımız Mehmet Çiğdem Bey'in kendisi ve mahalle sakinlerinin acil ve hızlı müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındı. Belediye Başkanımız Çiğdem'e, mahalle sakinlerine ve tüm Orman Genel Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum. Saat 18.30 sıralarında çıkan yangın için yakın ilçelerden 11'i arazöz, 3'ü müdahale aracı ve 2 tanker ile 7’si teknik personel, 30 yangın işçisini bölgeye hızlıca sevk ettik. Yangın söndürme çalışmalarına bölgedeki 50 vatandaşımız da destek verdi. Ancak, yangının kontrol altına alınmasıyla arazözlerimizin büyük bölümünü geriye çektik. 15 dakikada müdahale ettiğimiz yangın, yaklaşık bir saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasına rağmen bölgede herhangi bir parlamaya karşı ekip bekletiyoruz. Bölgemize geçmiş olsun." dedi.

TEKIRDAĞ'DA ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Kumbağ Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve İl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Yangına bir helikopter, çok sayıda arazöz ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangında 20 dönüm alan zarar gördü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor