Kaçak avlanan 4 kişi görevlilere ateş açtı! Jandarma gereğini yaptı

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekiplerince yasak olmasına rağmen tavşan avladıkları tespit edilen 4 kişi, kamyonetle kaçtıkları sırada görevlilere ateş açtı. Kimsenin yaralanmadığı olayda avladıkları tavşanlarla yakalanan ve kamu görevlisi olduğu öğrenilen 4 kişi, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Kaçak avlanan 4 kişi görevlilere ateş açtı! Jandarma gereğini yaptı
Kaçak avlanan 4 kişi görevlilere ateş açtı! Jandarma gereğini yaptı
GİRİŞ 04.10.2020 01:57 GÜNCELLEME 04.10.2020 01:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Olay, dün gece saat 03.00 sıralarında Yılanovası mevkiinde meydana geldi. Farla tavşan avı yapıldığı ihbarı üzerine bölgeye giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ş.U., Ş.U., Y.U. ve M.U.'nun avlandığını tespit etti. Ekipleri gören 4 kişi, avladıkları tavşanları atarak kamyonetle kaçmaya başladı. Bu sırada kamyonetten ekiplerin olduğu araca tüfekle ateş açıldı.

Kahramanmaraş'ta kaçak avlanan 4 kişi, görevlilere ateş açtı

JANT ÜZERİNDE KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Şüphelilerin ateş açması üzerine ekipler jandarmadan yardım istedi. Arazinin dağlık olması nedeniyle kamyonetin sol ön tekeri parçalandı ancak şüpheliler yakalanmamak için jant üzerinden gitmeye devam etti. Ekinözü ilçesine bağlı Türkmenler Mahallesi'nin ekşi elma mevkiinde durmak zorunda kalan kamyonetteki Ş.U., Y.U., M.U. ile M.U. olay yerine gelen jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Saçmaların araca isabet ettiği olayda yaralanan olmazken, yapılan kimlik kontrolünde 4 kişinin de kamu görevlisi olduğu belirlendi. Şüpheliler, ele geçirilen 2 tüfekle birlikte Ekinözü İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Görevlilerin şikayetçi olduğu 4 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş'ta kaçak avlanan 4 kişi, görevlilere ateş açtı

KAMYONETE EL KONULDU

Avda kullanılan kamyonete mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konulurken, sabah bölgeye giden ekipler, 4 kişinin kaçarken attığı 8 tavşan ele geçirdi. Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'nce 4 kişiye ayrı ayrı kaçak ve usulsüz avlanmaktan dolayı idari para cezası ile 8 tavşan için tazminat cezası uygulayacağı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Muharrem beşoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    O tavşanı yada hayvanciklari vurupta kendini avcı sanan zavallılar eğer avciysan git doğuda PKK li gebert avcı ozman derim sana
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar az olmamali cezalari allahaskina ya
    Cevapla
  • Kspor. 3 yıl önce Şikayet Et
    O tavşanların ahı sizi bitirir yazık.
    Cevapla
  • Gül er izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlara yapilan bu zulumler yeter ...savci bey yasak adı ustunde yasak oldugu halde avlaniyorlar ve jandarmalarimiz yakalayip getiriyor delil de var bunun sonucu selbest kalmak midir...BU HAYVANLARİN GUNAGİNİ KİM CEKİCEK ...
    Cevapla
  • Terdin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya cok abartiyorsunuz!peki hamam boceklerini neden olduruyorsunuz? Sineklere neden ilac kullanarak olduruyorsunuz? Tavsan kopek kedi hayvanda, fare bocek sinek vb. Bunlar hayvan degil mi?ayrica bir tane iki tane yemek icin vururaun av icin ama fazlasi hem dogaya hemde hayvana yazik!abartmayalim...
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar eline bir tas su alıp akşamları da rakının yanına bifteği tavuğu koyup ya da balığı kızartıp içen ayyaş takımı varsa şimdi avcılar'a saldırmaya başlamış.öncelikle bir yanlışı düzeltelim gerçek bir avcı devlete avlanmak için adeta bir servet ödüyor uz. Ayrıca yasal limit neyse ondan yukarıya çıkmıyoruz.mesela tavşan sezonu açık değil bıldırcın avında iken defalarca tavşana rast geldik vurmadık dokunmadık sezonda gel dedik arkasından el salladık güldük. Gerçek avcı ile çapulcu yu karıştırmayın.kendimi bildim bileli avcıyım 53 yaşındayım bugüne kadar farla hayatım boyunca hava çıkmadım, çıkana da çok karşıyım dır.. Bir Avcı yıllık masrafı ile birkaç tane koyun keser.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!