Bodrum'da kaçmaya çalışan ABD bayraklı lüks yat, ateş açılarak durduruldu

Uyuşturucu ihbarı nedeniyle durdurulmak istenen ABD bayraklı lüks yat, ihtarlara rağmen durmayıp Türk karasularından çıkmak üzereyken ateş açılarak durduruldu.

Bodrum'da kaçmaya çalışan ABD bayraklı lüks yat, ateş açılarak durduruldu
Bodrum'da kaçmaya çalışan ABD bayraklı lüks yat, ateş açılarak durduruldu
GİRİŞ 28.07.2022 20:10 GÜNCELLEME 28.07.2022 20:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik botu ile lüks bir yat arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Uyuşturucu ihbarı nedeniyle durdurulmak istenen ABD bayraklı lüks yat, ihtarlara rağmen durmayıp Türk karasularından çıkmak üzereyken ateş açılarak durduruldu. Güvenlik ekiplerinin içine girdiği yatta gözaltına alınan 4 kişinin üzerinde cep telefonu olmaması ve teknede bir adet telefon olması dikkatlerden kaçmadı.

Önceki gün sabah saatlerinde Yalıkavak açıklarında ABD bayraklı 27 metre boyundaki lüks yat ile Sahil Güvenlik botu arasında kovalamaca yaşandı.

YUNAN KARASULARINA GİRMEK ÜZEREYKEN ATEŞ AÇARAK DURDURULDU

İddiaya göre, teknede uyuşturucu bulunduğu yönünde ihbar alarak harekete geçen Sahil Güvenlik ekiplerinin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan yat, Yunan karasularına yöneldi. Sahil Güvenlik ekipleri de yatı takibi sürdürdü. Ekiplerin yatı, Yunan karasularına girmek üzereyken zor kullanarak ateş açarak durduğu öğrenildi.

ŞAHISLARIN ÜZERİNDE CEP TELEFONUSU OLMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Yata yandan çarparak içeriye giren Sahil Güvenlik ekipleri yatın içerisinde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. Yatın içerisinde uzun süre arama yapan ekipler yakalanan şahısların üzerinde cep telefonu olmaması, teknede bir adet telefon olması dikkatlerden kaçmadı.

KOVALAMACA ANBEAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kovalamaca anları ise bölgede yaşayan bazı vatandaşlar tarafından görüntülendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    anavatanına kaçmaya çalışan fetöcülerdir.
    Cevapla
  • Abdülhak 1 yıl önce Şikayet Et
    Tlf denizde. Bu adamlar da büyük ihtimalle ajan provokatör.
    Cevapla
  • 4. Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Telefonar denizin dibinde anlasilmayacak bir sey degil.
    Cevapla
  • ARİF K. 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes birşey söylüyor! Türkiye artık bir Amerika bayraklı unsuru durduruyor durmadığında vuruyor vurabiliyor... Türkiye eski TÜRKİYE değil derken boş konuşulmuyor
    Cevapla
  • Ülkeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Casus bunlar. Yunan adalarında konuşlanmış ABD ajanları. İrtibat kurdukları telefonları denize atmışlar belli. İyice sorgulanmalılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı