Hamile kadının bulunduğu araca saldıran baklavacı kardeşlerin cezası belli oldu

Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin bulunduğu araca saldırdıkları gerekçesiyle yargılanan baklavacı Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlere, 'Hürriyeti Tahdit' suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

GİRİŞ 07.09.2022 16:53 GÜNCELLEME 07.09.2022 17:43
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Sanıklar ilk yargılamada 5'er yıl hapis cezası almıştı. İstinaf mahkemesi, 'Sanıklara verilen cezaların şahsileştirilerek hüküm kurulmaması ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmaması nedeninin belirsiz bırakılması' gerekçesiyle bozma kararı vermişti. 

AYRI AYRI 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI VERDİ

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme sanıklar Hasan ve Hüseyin Sel hakkında 'Hürriyeti Tahdit' suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Sanık Hüseyin Sel hakkında, 'Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması' suçundan 10 ay hapis cezası vererek, erteledi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hasan Sel'in, Pendik'te 6 Temmuz 2019 tarihinde yol verme tartışması yaşadığı 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve Yunus Emre Bahçıvan'ın içinde bulunduğu aracın aynasını kırdığı, kaputuna çıktığı belirtiliyordu. Sanık Hüseyin Sel'in de aracını müştekilerin otomobilinin önüne kırarak durdurmaya zorladığı belirtilen iddianamede, her iki kardeşin de 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Mala zarar verme' ve 'Kamu ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçlarından 5 yıl 4 aydan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. 

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2020 yılında verilen kararda her iki sanık da 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, 'Ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması' suçundan da sanıkları 10'ar ay hapis cezasına çarptırmıştı. 

 
KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani 4 yıl hapis yatacak mı yoksa komik miktarda paraya mı çevrilecek, bu adamlar o cezayı öder ve gene yapar.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    pişmanlıkları yüzlerinden okunuyor.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    her mesleğin mesleki sorumluluğu varken, hukukta hakim savcı avukat hiçbirinin mesleki sorumluluğu yok. tam dokunulmaz sorumsuz şekilde verdikleri kararın oluşturduğu mağduriyetin ve vicdani rahatsızlığından uzak ciddi hatalara imza atıyorlar. onlarca adi davalarımda, değil hukukçu azıcık aklı ve vicdanı olan bir ilkokul mezununun yapamayacağı hukuk kararlarını bizzat yaşadım ve tecrübe ettim.
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    kARDEŞİM ADAMLAR KENDİLERİNİ BIRAK HALKTAN SAYMAYI NORMAL İNSAN GÖRMÜYOR...
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk fakultelerinde avukatlik imkanini 20 sene durdurun mezun olan hakim savci olsun mecburi hizmet var diye eczaci gibi herkes avukat mahkeme uzicakki oda para alsin
    Cevapla
  • İstanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    İtalyan ab Ka u larına göre AB YE UYGUNDUR AGA GERİSİ TEFERRUAT TOPLAMA HUKUK İSVEÇ İTALYA, FRANSA AB SUÇLUDUR GERİSİ YALANNN DOLANN BEYLER Beğenmeyen yeni anayasaya yapsın Kılçkanoğlu anayasa yapmak!!!!! Kanlı olur dedi +++++!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt