"İstihbaratçı yarbayım" dedi 2 milyon 300 bin TL dolandırdı

Hazine arazisi satışı ve silah ruhsatı sorunlarını çözme vaadiyle sahte belgeler düzenleyip, 9 kişinin 2 milyon 300 bin TL'sini dolandıran "istihbaratçı yarbay" suçüstü yakalandı.

"İstihbaratçı yarbayım" dedi 2 milyon 300 bin TL dolandırdı
"İstihbaratçı yarbayım" dedi 2 milyon 300 bin TL dolandırdı
GİRİŞ 27.10.2022 16:58 GÜNCELLEME 27.10.2022 16:58

Aydın'ın Efeler ilçesinde Kendisini 'istihbaratçı yarbay' olarak tanıtan A.İ. ile iş birliği yaptığı M.K., Hazine arazisi satışı ve silah ruhsatı sorunlarını çözme vaadiyle sahte belgeler düzenleyip, 9 kişinin 2 milyon 300 bin TL'sini dolandırdı. Mağdurlardan bazıları jandarmaya gidip, şikayette bulundu. Şikayetler sonrası harekete geçen jandarma, A.İ. ve M.K.'nin bir kişiyle daha benzer şekilde irtibat kurduğunu belirleyip, buluşacaklarını tespit etti. Buluşma noktasında önlem alan jandarma, A.İ. ve M.K.'yi suçüstü yakaladı. Şüphelilerin adres ve araçlarında yapılan aramada; Milli Emlak Genel Müdürlüğü adına düzenlenmiş çok sayıda sahte evrak ele geçirildi. Gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı