Stephanie, İslam ile şereflenerek Elif ismini aldı: Allah herkese İslam’ı nasip etsin

Muğla'da Uğur Özengeç ile evli olan İrlanda uyruklu Stephanie Cathrine, Muğla Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman olarak Elif adını aldı. Uğur Özengeç eşinin Müslüman olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Stephanie, İslam ile şereflenerek Elif ismini aldı: Allah herkese İslam’ı nasip etsin
Stephanie, İslam ile şereflenerek Elif ismini aldı: Allah herkese İslam’ı nasip etsin
GİRİŞ 05.06.2023 20:13 GÜNCELLEME 05.06.2023 20:51
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın riyasetinde İl Müftülüğü makamında düzenlenen ihtida töreninde İl Müftü Yardımcıları Sema Özbakış ve Erkan Saral ile birlikte çiftin anneleri Asiye ve Mora da hazır bulundu. Muğla İl Müftülüğü personeli Fatih Yaşatır'ın Kur’an tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftüsü Yaşar Çapçı okunan ayetlerin meali ve ayetler ışığında İslam dinini anlattı. Kur’an’ın son kitap, Hazreti Muhammed’in son peygamber olduğunu dile getiren Müftü Çapçı, Allah kelamı olan Kur’an-ı Kerim'de daha önce indirilmiş olan kitaplara da iman etmenin gerekliliğinden bahsetti.

Ortaca Dalyan’da yaşayan Uğur Özengeç ile evli olan ve Elif ismini alan Stephanie Cathrine ise, çocukluğundan beri arayış içerisinde olduğunu ve özellikle insanların renkleri ve diğer fiziki farklılıklar konusunda araştırmalarda bulunduğunu, bu konuda Kur’an’ı okuduğunda kendisini tatmin eden bilgilere ulaştığını ifade etti.

TÜRK EŞİNDEN DUYGULANIDIRAN SÖZLER

Uğur Özengeç de eşinin uzun süredir İslam’ı seçme konusunda bir düşüncesi olduğunu, bugün de bu kararı vermesi dolayısı ile İl Müftülüğüne geldiklerini belirtti. Eşinin İslam’ı seçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Özengeç, "Allah herkese İslam’ı nasip etsin" dedi.

Stephanie Cathrine, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Elif ismini alarak Müslüman olan Stephanie Cathrine’e Diyanet İşleri Başkanlığı İhtida Belgesi ile İngilizce başkanlık eserlerinden ihtida seti ve namaz kıyafeti hediye etti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin. Sakın şimdiki Müslümanlara bakma bu Müslümanları bazıları seni yanıltmasın.Çünkü onların her işi 1800 lü yıllrın çağdışı yaşama sahip olan Avrupa gibidir. Onlar FAİZ sımsıkı sarılan bir toplum oldu
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Elif bacım aramıza hoşgeldin...lakin sakın ola biz Müslümanların hallerine değil Kur'ân ve sünnette göre değerlendir hayatı, dini...
    Cevapla
  • Artık 10 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel, sıfırdan, günahsız bir başlangıç, Rabbim müslümanca yaşamayı nasip etsin.
    Cevapla
  • Ağa 10 ay önce Şikayet Et
    Allah mübarek eylesin inşaallah güzel insanlar gerçekten çok güzel
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allah hakkıyla yaşamayı nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek