Hukuksuz gözaltıya sanayi sitesi yönetiminden sert tepki! Suç duyurusunda bulunuldu

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Sanayi Sitesi güvenlik görevlilerinin polisler tarafından hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alındığı iddia edildi. Güvenlik kamerasında ilgili görüntüleri paylaşan site yönetimi bir açıklama da yayınladı.

GİRİŞ 10.08.2023 21:56 GÜNCELLEME 11.08.2023 10:53
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Adıyaman ili Gölbaşı ilçesinde 4 Ağustos akşamı Küçük Sanayi Sitesi'ne görevlerini yapmak için gelen güvenlik görevlileri kapının kapanmasını önleyecek bir şüpheli araçla karşılaştı. Şüpheli aracın giriş kapısını kapatmasını önleyecek şekilde park etmesi üzerine hırsızlık ve yağmacılıktan şüphelenen güvenlik görevlileri önleyici tedbir almak için 155 hattından ihbarda bulundu. 21.50’de yapılan ihbara polis ekiplerinin gelmemesi üzerine tekrar ihbar hattına tekrar başvuran güvenlik görevlilerini 10 dakika sonra arayan polis memurları, şüpheli araca yönelik önleyici tedbir talebini reddettiği belirtildi. Bu durumda tekrar ihbar hattını arayan güvenlik görevlileri, saat 23:20 dolaylarında 02 A 8354 plakalı polis ekip otosuyla gelerek görevli Hasan A. ile Faruk A.’yı gözaltına aldı. Güvenlik kamerasında gözaltı sırasında polis memurlarının sitenin güvenliğinden sorumlu vatandaşları itip kaktığı görüldü.

Polis ekiplerinin görevlerini ihmal etmesi ve gece bekçiliği yapan site görevlilerini gözaltına alınmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunan Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Site yönetimi basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

"4 Ağustos 2023 tarihinde Gölbaşı Sanayi sitesinde devletimizin ve emniyet teşkilatımızın itibarını zedeleyecek talihsiz bir olay meydana gelmiştir. 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu Madde 1 ve Madde 2’de yer alan görevlerini yerine getirmesi beklenen polis memurları, adeta gözdağı verircesine güvenlik personelimizi 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 91’e aykırı bir şekilde suç unsuru bulunmaksızın itip kakarak gözaltına almıştır.

Yaşanan olayda tedbir alınmaması ile birlikte sanayi site yönetimine bilgi de verilmemiştir. Güvenlik görevlilerimiz Hasan A. ve Faruk A. saat 21.50’de kamunun faydalandığı ve kanunda da belirtilen yerlerin giriş ve çıkış kapılarının her iki yönde beş metrelik mesafeye kadar park yasağını açıkça gösteren 6047 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 61/J maddesine dayanarak ihbarda bulunmuştur. Küçük Sanayi Sitesi yönetiminin de yasakladığı bir alana park edilen şüpheli araç için 112 acil çağrı merkezini aramıştır. Görevini yapan personellerimiz, hem telefonla azarlanmış hem de 21.30’da aranan polis ekipleri 2 saat yani 23.30’a kadar gelmediği gibi gelen ekiplerin de kötü muamelesine maruz kalmıştır. 

Yapılan muamele güvenlik kameralarından da görüleceği üzerine polis memurları, gözaltına aldıkları personellerimizi gece 00.00’dan sabah 06.00 – 07.00’a kadar gözaltına tutarak site güvenliğini de tehlikeye atmışlardır. Site güvenlik görevlileri hiçbir tedbir alınmaksızın Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne ‘polise mukavemet’ ve ‘tehdit’ bahanesi uydurularak iftira atılmış ve bu nedenle ifade almak için zorla götürülmüştür.

Karakolda gece boyunca bir suçlu gibi alıkonulan personellerimizden önce şikayetçi olmaması istenmiş, bu kabul edilmeyince de ‘polisi tehdit ettiği’ iftirası atılmıştır. Ayrıca aynı polis memurları, emniyette henüz isimlerini bilmediğimiz diğer memurlarla ortak bir ifade oluşturularak görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçlarına karşı personellerimizi haksız çıkarmaya çalışmışlardır. Buna karşılık gözaltındaki personellerimizin beyanlarının tamamının ifade tutanağına geçirilmemiştir. Personellerimiz hakkında işlem yapılırken gece boyunca alıkonulmuş ve site güvenliğimiz deprem bölgesinde artan hırsızlık ve yağmalama tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır. Gözaltı sabahı araçların bazılarına zarar verildiği öğrenilmiştir.

Site yönetimimiz hem personellerimizi azarlayarak haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alan, iftirayla suçlarını örtbas etmeye çalışan ve sanayi sitesinin güvenliğini tehlikeye atan polis memurlarına yönelik yasal işlem başlatarak suç duyurusunda bulunmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Hacc 8 ay önce Şikayet Et
    Bu dünyada Süleyman'a da kalmaz. Adalet elbette tecelli eder.
    Cevapla
  • depremzede 8 ay önce Şikayet Et
    deprem bölgelerinde bu kadar yağmalamanın ve hırsızlığın sebebi belli oluyor
    Cevapla
  • vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    kanunlara göre bekçinin müdahale hakkı yok müdahale ettiği zaman suç işlemiş olur araç kaldırılmadigi zaman da görevini yerine getirememis oluyor mecburen polisi aramasi lazım kanuni işlemleri yapacak kurum emniyet o zaman polisi aradığı zamanda mi suç işlemiş olacak
    Cevapla
  • tatar 8 ay önce Şikayet Et
    polis lerin üzerinden devletimize hakaret edilirse, polis de yetkisini kullanmak zorundadır devletine laf söyletmemesi gerekir
    Cevapla
  • yetkisiz 8 ay önce Şikayet Et
    burada sanki daha çok vatandaş mağdur gibi. polis yetkisini yerinde kullansın tabi ki ama vatandaşı da mağdur etmesin.
    Cevapla
  • bbbbbbbbb 8 ay önce Şikayet Et
    olayın nedeninin çok iyi irdelemek gerekir.olay göründüğü gibimi acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'