Ameliyat için bıçak parası isteyen doktor tutuklandı

İstanbul'da devlet hastanesinde çalışan ve hastalarından bıçak parası istediği iddia edilen doktor B.E. ile ilgili soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Gözaltına alınan doktor tutuklandı.

GİRİŞ 19.08.2023 17:06 GÜNCELLEME 19.08.2023 17:50
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bir hasta yakını, İstanbul'da bir kamu hastanesinde görev yapan doktor B.E. hakkında şikayette bulundu. Doktorun, para vermeyi reddeden hastaların ameliyatlarına girmediği, asistanlarını ameliyata soktuğu iddia edildi. İstanbul Mali Şube polisi tarafından doktor görev yaptığı hastanede gözaltına alındı. Savcılığın yürüttüğü soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı.

BAŞKASINA AİT TELEFON HATTI KULLANDI

Doktorun, yaptığı rüşvet görüşmelerinin açığa çıkmaması için kendi telefonunu kullanmadığı tespit edildi. Rüşvet parasını alacağı gün ve saati bildirmek için, başkasının üzerine kayıtlı bir hattı kullandığı ortaya çıktı.

BIÇAK PARASINA TARİFE

Yapılan çalışmalarda şüphelinin ameliyatlarında tarife belirlediği, hastanın durumuna göre kamu hastanesinde 120 bin lira, özel hastanede 150 bin lira bıçak parası istediği öğrenildi.

HASTA YAKINI AMELIYAT İÇİN TRAKTÖRÜNÜ SATTI

Mağdur bir hasta yakını verdiği ifadesinde, yeğeninin ameliyatı için traktörünü sattığını ifade etti. Mağdur hasta yakını ifadesinde, "Yeğenimi muayene ettikten sonra kanserin ciğere sıçramak üzere olduğu ve ölümcül sonucu olacağını, kendisinin 500 bin liraya ameliyatı halledeceğini söyledi. Para vermeyip sıraya girersek, uzun süre bekleyip sıradan bir doktora ameliyat olacağımızı söyleyince ben de traktörümü satıp ödeme yaptım" dedi.

ODASI DİDİK DİDİK ARANDI

Yapılan operasyonda doktorun hastanedeki odası didik didik arandı. Rüşvetten elde edildiği düşünülen 275 bin liraya ve çok sayıda gayrimenkule ait belgelere de el konuldu. Doktor B.E., polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • Mehmet CEYLAN 8 ay önce Şikayet Et
    Lütfen sayın Doktorlarımız, hemen bu durumu sağlık bakanımıza söyleyin. Bunun da cezasını yani tazminatını devlet ödesin. Doktorlarımızın görevi de kendileri de kutsal ya.
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    her doktoru suçlamayın. bir kasada 10 tane çürük elma olur. vermeyin diyen arkadaş,Allah düşürmesin. öyle branşlar var ki,başka hoca yok,çaresiz fare anbari deler.. hakkını veren doktor dua alır,para alan mal alır,zevk içinde yaşar,ikiside anılır,ama nasıl?
    Cevapla
  • Aydin bal 8 ay önce Şikayet Et
    Tamam elbette doktorlara siddet e karsiyiz ama doktorlarin vatandasa davranisini kim denetleyecek kime derdimizi anlatacagiz
    Cevapla
  • yorumcu 8 ay önce Şikayet Et
    Asin bunu
    Cevapla
  • Başkentli 8 ay önce Şikayet Et
    "Tıp kazanç kapısı olduktan sonra bilim olmaktan çıkmıştır" İbni Sina.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı