İstanbul merkezli 3 ilde 'Görener' ve 'Gedik' çetelerine operasyon

İstanbul’da, cinayetten uyuşturucuya kadar çok sayıda suça karışan iki hasım çetenin üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul merkezli 3 ilde 'Görener' ve 'Gedik' çetelerine operasyon
İstanbul merkezli 3 ilde 'Görener' ve 'Gedik' çetelerine operasyon
GİRİŞ 01.09.2023 17:39 GÜNCELLEME 01.09.2023 17:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, genellikle Gaziosmanpaşa ve çevresinde eylemleri olan, çıkar çatışması nedeniyle aralarında husumet olan iki suç ağıyla ilgili çalışma gerçekleştirdi.

Hakimiyet mücadelesine ve bölge kavgasına tutuşan “Görener” ve “Gedik” adlı suç ağlarının kendi aralarındaki eylemleri mercek altına alan polis, Görener grubu üyelerinin, Gedik grubuna karşı 27 Ağustos’ta “Kasten Yaralama”, 29 Ağustos’ta ise “Kasten Öldürme” eylemi düzenlediğini saptadı. Söz konusu eylemlerin arasında, 29 Ağustos Salı günü Gaziosmanpaşa’da motosiklet sürücüsü Emre Çatal’ın öldürülmesi olayı olduğu anlaşıldı.

Söz konusu olaylara karıştıkları ve her iki suç örgütü ile iltisaklı olduğu tespit edilen 14’ü cezaevinde tutuklu toplam 37 şüpheli belirlendi. Bu kişilere yönelik bu sabah İstanbul, Muğla ve Antalya’da eş zamanlı yapılan operasyonda 16 kişi yakalandı. Teknik ve fiziki takibin ardından yürütülen operasyonda, çete mensubu 7 kişinin firar olduğu öğrenilirken, baskın yapılan adreslerde 5 ruhsatsız tabanca ve 110 mermi ile bir balistik yelek ele geçirildi.

Gözaltına alınan 16 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, firari 7 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Adige 7 ay önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş Bakan Soylu görevden ayrıldı adamlar resmen İstanbul'da şov yapıyor.
    Cevapla
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    yakinda cikar sayisiz suc su bu dosya denir ceza verilir iken en az hangi suca ceza var ise o verilir ona da virus var hapis de yer yok sen gez gel denir adam gibi direk net yuz yil ver butun mallarina bu dk el koy ve yuz yil nerde para mal gelir ise el koyarsin bu cete mafia pkk terør kim var ise iceri yuz yil net atilacak yada cok ulke oldugu gibi direk vurulacak
    Cevapla
  • Ayarcı 7 ay önce Şikayet Et
    İDAM EDİLMELİDİR bu çete üyeleri...
    Cevapla
  • Cemaldemir 7 ay önce Şikayet Et
    Yakalamak sorun degil sorun suclularin idam edilmemesi veya serbest birakilmasi birde silahlarin toplanmamasi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!