Muğla'da bir günde 36 yıldırım yangını çıktı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında 4 Eylül tarihinde yıldırım kaynaklı 36 adet yangın çıktı. Yangınlar ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile söndürüldü.

GİRİŞ 05.09.2023 16:27 GÜNCELLEME 05.09.2023 16:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

40 derece sıcakların hemen ardından Eylül ayı başında başlayan sağanak yağmurlar nedeniyle yıldırım yangınlarındaki sayı da arttı. Yıldırım kaynaklı yangınların en çok meydana geldiği gün 4 Eylül Pazartesi günü oldu.

Başta Marmaris olmak üzere bölgede çok sayıda yıldırım kaynaklı yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “4 Eylül 2023 tarihinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde, ormanın kahramanları 36 adet yıldırım kaynaklı yangına müdahale edip söndürdü. Ellerinize sağlık” ifadesini kullandı.

36 yıldırım yangının 9 adedi Marmaris ve civarında meydana geldi. Yıldırım yangınlarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü emrinde görevli hava ve kara ekipleri müdahale ederek büyümeden söndürdü. Yıldırım kaynaklı yangınlardan sahile yakın bölgelerde karadan ulaşımın olmadığı noktalarda yangınlarına deniz üzerinden teknelerle ulaşılarak müdahale edildi.

Son olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde uzun yıllar ortalamasına göre yılda çıkan orman yangınlarının yüzde 30’u yıldırım kaynaklı olarak kayıtlara geçti. Bu yangınların büyük bölümü daha büyümeden tek noktada müdahale edilerek söndürüldü.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • cahit 7 ay önce Şikayet Et
    Başımıza gelmeyen kalmıyor hala ne zaman isyandan tuğyandan faz geçip Allah ın kitabına döneceğiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"