'Dernekten geliyoruz' dediler 85 yaşındaki kadını dolandırdılar

Bursa’da iki şüpheli 'dernekten geliyoruz' diyerek 85 yaşındaki kadının 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çalıp kayıplara karıştı. Torunun sünnet düğünü için harcayacağı parayı kaptıran yaşlı kadının hevesi kursağında kaldı.

GİRİŞ 15.09.2023 09:12 GÜNCELLEME 15.09.2023 10:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Osmangazi ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Müşerref Kurt, evin kapısını açık unutunca iki şüpheli içeri girdi. Yaşlı kadını karşısında gören şüpheliler, yardım etmek için dernekten geldiğini söylediler. Bir süre Müşerref Kurt ile sohbet eden iki şüpheli, 85 yaşındaki kadına, dernekten müdürlerinin geldiğini ve kendisine yardım etmesi için üzerindeki altınları yardım etmesi için saklamasını söyledi. Duruma inanan Müşerref Kurt, kendisine uzatılan poşete torunun sünnet düğünü için biriktirdiği para ve ziynet eşyalarını koyup dolaba bıraktı. Şüphelilerden biri dolaba yönelip kaşla göz arasında 100 bin lira değerindeki ziynet eşyaları alıp kayıplara karışırken, diğer şüpheli ise yaşlı kadına müdürleri alıp geleceğini söyledi. Mağdur kadın, beklemesine rağmen kimsenin gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayınca gelini ve oğluyla birlikte soluğu karakolda aldı.

Torunun sünnet düğünü için biriktirdiği parasından olan Kurt, “Kapı açık kaldığı için iki kişi içeri girdi. Beni görünce "dernekten geldiğini" söylediler. "Yardım edeceğiz" dediler. Benle bir süre konuştular. Bana altınlarımı "dernek müdürü görmesin, yardım etmez" dediler. Altınlarımı, paralarımı poşete koyup dolaba koymamı söyledi. Hatta dolaba bile kendi koydu. "Biz müdürleri alıp geleceğiz" diye çıkıp gittiler. Bir süre bekledim gelen giden olmadı. Dolaba baktım poşeti almışlar. Torunuma sünnet düğünü yapacaktım. Bütün birikimimi aldılar. Tek isteğim polislerin hırsızı bulması” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    İdam gelmeden bu işler düzelmez...
    Cevapla
  • simko 7 ay önce Şikayet Et
    24 saat herşey serbest desinler bu suç makınaları ortadan kalksın
    Cevapla
  • Mert 7 ay önce Şikayet Et
    Devir suçluların devri, en fazla içeri alınıp besiye çekiliyorlar. Ceza falan, hak getire...!
    Cevapla
  • değişik ilginç 7 ay önce Şikayet Et
    Yakalansalar serbest kalacaklar. Daha artsın bu olaylar. Herkes birbirini öldürsün yaralasın,nasılsa serbest kalınıyor.
    Cevapla
  • Mizah 7 ay önce Şikayet Et
    Hem böyle haberlere içim acıyor , hem bu işi yapacak kadar aşağı düşmüşlerin içinde yaşadığı bir topluma içim acıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’