İzmir'de gizemli ölüm! Aracında yanmış halde bulundu... Aileden şoke eden iddia

İzmir'de 2 gün boyunca kayıp olarak aranan 33 yaşındaki orman işçisi Burak Odabaş, Üzümlü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda aracının içerisinde yanmış halde ölü bulundu. Acılı aile, cinayet şüphesi üzerinde duruyor.

İzmir'de gizemli ölüm! Aracında yanmış halde bulundu... Aileden şoke eden iddia
İzmir'de gizemli ölüm! Aracında yanmış halde bulundu... Aileden şoke eden iddia
GİRİŞ 19.01.2026 13:30 GÜNCELLEME 19.01.2026 13:48

İzmir'in Ödemiş ilçesi Üzümlü Mahallesi mevkiinde korkunç bir ölüm meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Artvin'den Ödemiş'e orman kesim işleri için gelen 33 yaşındaki müteahhit Burak Odabaş, 16 Ocak günü sabah saat 08.00 sıralarında ilçe merkezindeki evinden ayrıldı.

Odabaş'tan bir daha haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine jandarma ekipleri arama çalışması başlattı. Yapılan araştırmalar neticesinde, ertesi gün Üzümlü Mahallesi orman kesim sahasında, Odabaş'a ait aracın tamamen yanmış olduğu ve genç müteahhidin araç içerisinde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Yanmış halde bulunan araç

'KAZA VEYA İNTİHAR OLMASI İMKANSIZ'

Olayın ardından Bursa ve Artvin'den Ödemiş'e gelen aile üyeleri, olayın bir cinayet vakası olduğunu iddia etti. Baba Sefer Odabaş, oğlunun kültürel birikimi yüksek, zararlı alışkanlıkları olmayan bir genç olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Oğlumuz buraya yanan alanlardaki çalışmaları yürütmek için gelmişti. Cumartesi günü aracının içinde yanmış vaziyette bulunduğu haberini aldık. Olay yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda bunun bir kaza ya da intihar olamayacağına kanaat getirdik. Aracın tutuştuğu yer ile bulunduğu nokta birbirinden farklı. O sabah hak edişini almıştı ancak bu paranın nereye gittiği belli değil. Cuma günleri o bölgede çalışma yapılmamasına rağmen oraya çıkması ve aracın geri planda düz bir alan varken rampada bırakılması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu bir gasp ya da başka bir olay olabilir."

BURAK ODABAŞ'IN BABASI SEFER ODABAŞ (SOL), BURAK ODABAŞ'IN AMCASI ZAKİR ODABAŞ (SAĞ)

'TEHDİT EDİLDİĞİ İDDİALARI VAR'

Amca Zakir Odabaş ise yeğeninin cansız bedeninin bulunduğu pozisyonun şüphe uyandırıcı olduğunu vurguladı. Yeğeninin daha önce tehditler aldığına dair duyumlar aldıklarını belirten amca Odabaş, "Yeğenimin cansız bedeni aracın ön koltuğunda değil, arka tarafındaydı. Aracın arkasında yatak veya dinlenecek bir alan yokken orada bulunması şüphelerimizi artırıyor. Aldığımız bilgilere göre yeğenim, 'Burada niye çalışıyorsun?' gibi sözlerle tehditler alıyormuş. Ayrıca işçilerle ödemeler konusunda sorun yaşadığı söyleniyordu. Kanaatimizce bu olay, cinayete kaza süsü verilmiş bir durumdur" diye konuştu.Burak Odabaş

CENAZE ADLİ TIP KURUMU'NDA

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Burak Odabaş'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada aile ile yapılacak DNA eşleşmesinin ardından Odabaş'ın memleketi Artvin'de toprağa verileceği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Rahatsızlanınca hastaneye başvuran polis memuru kalp krizi geçiril öldüRahatsızlanınca hastaneye başvuran polis memuru kalp krizi geçiril öldü

Elazığ'da feci kaza: Yük treninin çarptığı zihinsel engelli çocuk öldüElazığ'da feci kaza: Yük treninin çarptığı zihinsel engelli çocuk öldü

KAYNAK: İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den esirlere sistematik işkence! Hamas: "Dünya harekete geçmeli!"
Engelli Onur'u kaldırımda yürürken öldürdüler! 17 yaşındaki iki sanık için yeni gelişme!