Van'da yasa dışı avcılık faaliyetine para cezası

Van'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından dron ile yapılan kontrollerde, yasa dışı avcılık yaptığı belirlenen 1 kişiye idari para cezası uygulandı.

Van'da yasa dışı avcılık faaliyetine para cezası
Van'da yasa dışı avcılık faaliyetine para cezası
GİRİŞ 03.09.2026 15:58 GÜNCELLEME 03.09.2026 15:58

DKMP'nin sanal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; Van'ın Muradiye ilçesinde jandarma ekipleri ile koordineli gerçekleştirilen dron destekli izleme çalışmalarında yasa dışı yırtıcı kuş avı yapan kişi tespit edildi.

Yasa dışı avlanan avcıya idari para cezası ve tazminat kararı uygulanırken, tuzak olarak kullandığı canlı 3 kaya güvercini ile av malzemelerine el konuldu. Güvercinler, sağlık kontrolünden geçirilip doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bu işlemleri yapanların kartı kapatılacak! Bankalar açıkladı
117 maçta 58 gol atmıştı! Trabzonspor yeni golcüsünü duyurdu