Musa'nın katili için 400 kişiye sorgu

Erzurum'da cesedi bulunan ilköğretim öğrencisi Musa Kang'ın katil ya da katil zanlılarının yakalanması için polisin çalışması sürerken, güvenlik kamerasına yansıyan kapüşonlu zanlıya benzeyen yaklaşık 400 kişi sorgulandı.

Musa'nın katili için 400 kişiye sorgu
Musa'nın katili için 400 kişiye sorgu
GİRİŞ 12.11.2009 03:05 GÜNCELLEME 12.11.2009 03:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kang'ın güvenlik kameralarında görülen kişi tarafından daha önce dövüldüğü iddia edildi.

Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, konuyla ilgili çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğünü belirterek robot resmin henüz çizilemediğini, bir hafta içinde kapüşonlu gence benzer 400 kişinin kimlik kontrolünden geçirildiğini belirtti. Oluşturulan özel ekiplerin şehrin her tarafına operasyonlar düzenlediğini kaydeden Çalkavur, "İhbar edilen 100'den fazla adrese baskın yapıldı. Ancak henüz bir sonuç alınamadı. Yaklaşık 600 polis bu konuyla ilgili çalışmalara katılıyor. En kısa zamanda katil zanlısını yakalayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan bütün ihbarları değerlendirerek şüpheli adreslere baskınlar yapan polis, delillerin kaybolmaması için güvenlik şeridiyle çevrili olan metruk binaya kimsenin girmesine izin vermiyor. Çalışmalar kapsamında olay yerine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Devlet Demir Yolları'na (TCDD) ait 2 güvenlik kamerasının görüntüleri incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Küçük Musa ile birlikte yürüyen gencin görüntüsünün geçen 3 Kasım günü saat 07.30 sıralarında TCDD önündeki güvenlik kameralarına yansıdığı ileri sürüldü.

Öğrenci Musa Kang ile ilgili olarak bir televizyon tarafından yapılan canlı yayında ise anne Fadime Kang ile kız kardeşi bir taraftan ağıt yakarken, diğer taraftan katilin bulunmasını istedi. Programa telefonla bağlanan bir kişi, Gürcükapı semtindeki bir dersaneye giden oğlunun Musa'yı kaçırılmadan önceki 1 Kasım Pazar günü saat 11.40- 12.00 aralarında cesedinin bulunduğu İstasyon semtindeki metruk bina yakınında gördüğünü ileri sürdü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerdeki yüzünde yara izi bulunan gencin Musa'yı dövdüğünü anlatan aynı kişi, "Oğlum, çocuğu niçin dövdüğünü sormuş. Ama o kişi küfür ve tehdit ederek oğlumu korkutmuş" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bakırcı Mahallesi'nde, Cennet Çeşme Sokak'taki evlerinden 3 Kasım günü saat 07.00'de Ömer Duygun İlköğretim Okulu'na gitmek için çıkan 7/C sınıfı öğrencisi Musa Kang, yolda 17-18 yaşlarındaki gençle buluştu. Evden her zamankinden 15 dakika önce çıkan ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde cinayet şüphelisi ile yan yana yürüyerek giden Musa Kang'ın 9 Kasım günü saat 23.00'te cesedi bulundu. Polisin yaptığı aramalarda metruk bir binada Musa'ya ait defter ve kitapların bulunması, cesede ulaşılmasında etkili oldu.

Başına taşla vurularak öldürüldüğü tahmin edilen Musa'nın uzuv ve organlarının tam olması 'organ mafyası kaçırdı' iddialarını ortadan kaldırırken, gözler Trabzon Adli Tıp Kurumu'nun vereceği rapora çevrildi. İnternet kafelere sık sık giden Musa Kang'ın oynadığı 'Metin 2' adlı oyunundan önemli miktarda para kazandığı iddiaları üzerine Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki özel birim, öğrencinin bir çete tarafından mı yoksa sadace kamera görüntülerinde ortaya çıkan kapüşonlu genç tarafından mı öldürüldüğünü araştırıyor.

İHA

YORUMLAR 6
  • yaşar ayan 15 yıl önce Şikayet Et
    fidanların solmasına izin vermeyin. öncelikle musa kardeşime allahu tealadanrahmet ailesine başsaglıgı diliyorum onlar bizim çocuklarımız fidanlarımız fidanımı solduranları cezalandıralım ben burdan devletime hukukuna sesleniyorum bu canileri ibret için amaç ne olursa olsun vahşige ve canilige izin vermiyelim cezaları sadece hapis olmasın bu çokuklarda bizim bugün bize yarın size çocuklarımıza sahip çıkalım ?
    Cevapla
  • ADİL TERAZİ 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin katil yada katilerine lanet gelsin. umarımki bu bebeyi öldüren kişi Allahın lanetine gelir.Benim nacizane tavsiyem hertülü paralı oyunun ttnet tarafından yasak getirilmesi bir sürü kişi gerek kredi kartı ile oyuna para vererek gereksede kendi aralarında oyun ile ilgili alışverişlerde para vermektedir , eğer bu oyun sadece ilerlemei ve herhangi bir para getiri olmaz ise bu gibi vakalarda olmaz , internet cafeler ile de bir ilgisi yoktur oyunun çünkü online bir oyun ve evde işte heryerde oynanbilir. TÜM PARALI ÜYELİĞE PARALI OYUNLARA HAYIR.
    Cevapla
  • deutschelehrer 15 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen İyi Okuyun. Erzurum dadaşlar diyarı; güven, itinar kaybı ve kandırılmışlığın getirdiği sahipsizlik içindedir. Dadaşlar diyarı Erzurum yalnızca ve yalnız oy deposu olarak görülmüştür. Zaman Gazatesinde 5 Ekim 2009 Pazartesi günü Mevlaya Emanetsin Sen Erzurum başlıklı Lütfü Esengülün kaleme aldığı makale Erzurumu çok iyi anlatmaktadır. Kimse sorunlarla ilgilenmemeketededir. Herkez rantlar peşinden koşmaktadır. Açıkcası rant..........
    Cevapla
  • Yusuf Osmanoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    İslam ne mükkemmel bi sistem. İslam da kısasa kısas var. İslama göre bu çocuğu öldüren/ler o şekilde öldürülür. Kurban olduğum Rabbim bizi o yönetimlere layık eyle..
    Cevapla
  • muhammet fatih 15 yıl önce Şikayet Et
    Olacağı Buydu. Erzurumlular olarak yüreğimiz yandı, gördük ki tüm türkiyenin yüreği yandı artık bizlerde çocuklarımızı okula gönderirken,bakkale gönderirken yollarını gözlüyoruz.Bu kutlu şehir Erzurum da mutlu huzurlu birlik beraberlik içinde yaşarken şimdi hırsızlık,arsızlık almış başını gidiyor.Peki ama neden?Aslında cevap açık bu şehir sahipsiz hangi hükümet gelirse gelsin buraya sahip çıkmadı.Çünkü Erzurumlu vatanına bayrağına ağırtmaz,kanunlara uyar,dağa çıkmaz.Vatan sevgmizin ödülünü sahipsiz bırakılarak aldık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın tercihi Türk İHA’ları oldu! İsrail hükümeti tehlike çanlarını çaldı
Soruşturma derinleşiyor! Özgür Özel'e saldırıda yeni gözaltı! Kaldığı otel mühürlendi