Zihinsel engelli erkeğe 2. tecavüz iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli erkek çocuğa ormanlık alanda tecavüz eden kişi tutuklandı. Engelli çocuğun başına gelen 2. tecavüz vakası olduğu zanlının tutuklandığı öğrenildi

Zihinsel engelli erkeğe 2. tecavüz iddiası
Zihinsel engelli erkeğe 2. tecavüz iddiası
GİRİŞ 04.04.2010 15:16 GÜNCELLEME 04.04.2010 15:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, zihinsel engelli çocuğa ikinci kez tecavüz edildiği öne sürüldü.

İddiaya göre, Topallı köyünde ailesiyle birlikte ikamet eden 15 yaşındaki Şahin C'ye, Kaymaklı köyünde oturan Fikret G, köy yakınlarındaki ormanlık alanda tecavüz etti.

Şahin C'nin durumu babasına anlatması üzerine gözaltına alınan Fikret G, adli makamlarca tutuklandı.

Anne Durkadın C, AA muhabirine, olay günü Fikret G'nin kullandığı motosikletiyle birkaç kez evlerinin önünden geçtiğini söyledi.

Zanlının, oğlunu el işaretiyle çağırdığını fark ettiğini anlatan Durkadın C, şöyle dedi:

''Evin önünde halı yıkıyordum. Fikret G'nin oğlumu çağırdığını fark ettim 'gitme oğlum, sana bir şey yapar' dedim. Evde yaşlı kayınvalideme bakmak için içeriye girdim, bir süre sonra dışarı çıktığımda oğlumun ortalarda görünmediğini fark ettim. Eşim İsmail eve gelince durumu anlattım.''

4 çocuk babası İsmail C. ise olay günü evde olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Daha sonra eve gelen oğluma nerede olduğunu sorduğumda, Fikret G'nin kendisini Kaymaklar köyü mevkisindeki fındıklık arazinin bulunduğu dere kenarına götürdüğünü ve olayın yaşandığını anlattı. Geçen yıl kasım ayında da Ahmet G. isimli şahıs aynı olayı yaptı. Sürekli çocuğumu kandırıyorlar. Bu yüzden bunalıma girdim. Oğlum şu anda Ereğli'deki bir özel eğitim merkezinde okuma yazma öğreniyor. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü Şahin'i almak istemişti ama kendisi gitmedi. Ancak, şimdi kabul ediyor. Böyle bir girişim olursa çocuğumuzu veririz.''

Şahin C. de, evlerinde mutlu olduğunu, gittiği rehabilitasyon merkezinde okuma yazma öğrendiğini ifade ederek, ailesinin de uygun görmesi durumunda devlet güvencesi altında kalmayı kabul ettiğini söyledi.

MUHTARLARIN ENDİŞESİ

Topallı Köyü Muhtarı Recep Coşkun, yaşanan olaylar karşısında kendisinin de çaresiz kaldığını dile getirerek, ''Ailesiyle görüştüm. Babası, sahip çıktığını söylüyor ama ne derece sahip çıkıyor, onu da bilemiyorum. Mahalle sakinleri, bu tür olayların yaşanmasının paniği içinde. Devlet ya da aile sahip olsun. Çünkü, Şahin'in eline bir lira da verip çağırsalar düşünmeden gidiyor'' dedi.

Kaymaklar Köyü Muhtarı Ahmet Uludağ ise yaşanan iki olayın Adli Tıp raporlarının henüz gelmediğini, konuyu Kaymakamlık, Cumhuriyet Savcılığı ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ile görüştüğünü kaydederek, ''Zanlılar gerçekten suçluysa, cezalarını çeksinler. Köyde vatandaşın da psikolojisi bozuldu. Ne zaman jandarma ekibi gelse vatandaşları 'yine olay mı oldu' endişesi sarıyor'' diye konuştu.

ÖNCEKİ OLAY

Geçen yıl kasım ayında, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndan emekli Ahmet G, Şahin C'ye yiyecek vererek Kaymaklı köyündeki bir başka fındıklık araziye götürerek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • whitefox 14 yıl önce Şikayet Et
    .... özürlü bir cocuğa bunun yapanın yaşama hakkı olabilirmi...bunları yaşatıyorlar ya....genelde hapistekiler butip çocuk sapıkların icabına bakar ama hiç affetmeyeceğim 1-2 olaydan birdir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi