Mısır'da İhvan yöneticisinden büyük çağrı

Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci, "Mısır'ın bütün meydanları devrim meydanlarına dönüşecek. Askeri darbeyi birkaç gün içinde sona erdireceğiz" dedi.

Mısır'da İhvan yöneticisinden büyük çağrı
Mısır'da İhvan yöneticisinden büyük çağrı
GİRİŞ 14.08.2013 19:04 GÜNCELLEME 14.08.2013 19:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

El-Cezire televizyonuna konuşan Biltaci, ordu komutanlarına ve polis yöneticilerine seslenerek, "Emirlere itaat etmeyin. Abdulfettah es-Sisi sizin ellerinizi kana bulayarak suçuna ortak etmek istiyor, sizi kendisine kan kardeşi yapmak istiyor. Emirlere itaat etmeyin çünkü bu ordu şerefini kaybetmiştir, insanlığını kaybetmiştir. Mısırlıları katleden bu ordunun emirlerine itaat etmeyin. Evlerinize dönün" çağrısı yaptı.

"Ey Mısır halkı, sizi Rabiatul Adeviyye'ye gelerek bizi korumaya, bize katılmaya çağırmıyorum" diyen Biltaci, "Sisi kendisini darağacacından kurtarmak için ülkeyi iç savaşa sürüklüyor. Durum böyle devam ederse Mısır da Suriye gibi olacak. Mısırlıları, ordunun siyasi rolüne son vermeye çağırıyorum. Sokaklara inin ve askeri darbenin sona erdiğini ilan edin" diye konuştu.

Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarının toplandığı meydanlara yaptığı müdahalede, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda bulunan Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma, göğsünden ve sırtından isabet aldığı kurşunlarla hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    bu siyonist katliyama sessiz kalan dilsiz şeytandır. mısırda islam devrimi ve tüm zalimlerin ve hainlerin islam hukuğuna göre cezalandırılması farz olmuştur ve müslümanların boynundadır ölümse Allah(cc) yolunda olsun bu şereflice dir.ne yaptılar size ey şeytanlar ellerinde kuran insanca bir yaşam istediler kuranın buyurduğu gibi siz katl ettiniz her iki cihanda en ağır cezanızı bulun inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti