Sudan'daki iç savaşta İsrail'in kirli silahları

Birleşmiş Milletler raporunda, Güney Sudan'da İsrail yapımı silahların kullanıldığı rapor edildi.

Sudan'daki iç savaşta İsrail'in kirli silahları
Sudan'daki iç savaşta İsrail'in kirli silahları
GİRİŞ 27.08.2015 12:58 GÜNCELLEME 27.08.2015 12:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) 21 Ağustos'ta sunulan komisyon raporunda, Sudan'da kullanılan silahların İsrail Silah Endüstrileri (IWI) tarafından üretildiği belirtilerek, buna ilişkin fotoğraflara yer verildi.

BMGK tarafından Güney Sudan'la ilgili oluşturulan komisyonun, 10 haftalık çalışmanın sonucunda hazırladığı raporda, İsrail ordusunun gözetimindeki IWI tarafından üretilen silahların, yerel polis, ulusal güvenlik gücü elemanları ve üst düzey yetkililerle üst rütbeli subayların korumaları tarafından kullanıldığı belirtildi. 

Güney Sudan'daki İsrail yapımı otomatik silahların fotoğraflarının bulunduğu komisyon raporunda, ayrıca muhaliflerin elinde ise Çin yapımı silahların olduğu bilgisine yer verildi.

Ülkedeki İsrail yapımı bazı silahların, savaştan önce verilmiş olabileceği ve birçok farklı grubun elinde olduğu belirtiliyor.

Güney Sudan'da 20 aydan bu yana devam eden iç savaşın sona ermesi için Afrika Birliği ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi'nin gözetiminde 17 Ağustos'ta gerçekleşen barış görüşmelerine sunulan anlaşmaya muhalifler tek taraflı imza atmışlardı. Ülkede onbinlerce kişinin yaşamını yitirmesine, 2 milyondan fazla insanın yerinden olmasına neden olan çatışmanın durdurulması için gündeme gelen anlaşma için Güney Sudan yönetimi 15 günlük ek süre istemişti. Alınan en son bilgiye göre ise Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, anlaşmayı imzaladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Kamil 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar müslüman düsmanlari bire bir savasarak sonuca gidilmedigi ve bunun kendileri icin cok fazla can ve mal kaybi oldugunu ögrendiler. Simdi degisik yollarla müslüman toplumlarin aralarinda nifak tohumlari ekerek karsilikli savastiriyorlar. Dünya seyirci kaliyor ve bu savasin kirli oyununu baslatanda perde arkasinda rahat rahat hedefine ilerliyor. Sen gelde bu müslümanlari bu oyuna inandir.
    Cevapla
  • MERHABA 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah belasini versin bu israilin güney sudani kuran herhalde pis israil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor