Çad'da olağanüstü hal ilan edildi

Çad hükümetinin, Çad Gölü bölgesinde olağanüstü hal ilan ettiği bildirildi.

Çad'da olağanüstü hal ilan edildi
Çad'da olağanüstü hal ilan edildi
GİRİŞ 10.11.2015 04:39 GÜNCELLEME 10.11.2015 04:39

Çad Hükümet Sözcüsü Hasan Sylla Ben Bakari, basın yayın organlarına yaptığı açıklamada, özel bakanlar kurulu toplantısında Çad Gölü bölgesinde olağanüstü hal uygulanması kararı alındığını belirtti.

Çad Güvenlik Bakanı Ahmed Muhammed Beşir de sıkıyönetim uygulamasının kabul edilmesinin, Çad Gölü bölgesi yöneticisine belirli zamanlarda sokağa çıkma yasağı koyması ve evlerde silah araması yapmasına izin verdiğini aktardı.

Devlet Başkanı İdris Debi Itno da bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, süresi belirtilmeyen olağanüstü hal uygulamasının, özellikle tarım, besicilik, sağlık ve eğitim başta olmak üzere ekonomik kalkınma etkinlikleriyle yürütülmesi gerektiğine işaret etti.

Çad hükümetinin olağanüstü hal uygulama kararı, Çad Gölü bölgesi ülkelerinin Boko Haram örgütünün silahlı saldırılarına maruz kaldığı bir zamanda alındı. Boko Haram'ın Çad ve Kamerun'da geçen hafta önce düzenlediği saldırılarda, örgüt militanlarının da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi yaşamını yitirmişti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu. Müdahale gücünün, göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik, istikrar ve insani yardımın sağlanması için çalışması planlanıyor. Müdahale gücünün operasyonlara başlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!