Müslüman ülkede burka yasağı!

Nüfusunun büyük bölümü Müslüman olan Kuzey Afrika ülkesi Fas, burkanın üretim ve satışını yasaklandı.

Müslüman ülkede burka yasağı!
Müslüman ülkede burka yasağı!
GİRİŞ 11.01.2017 11:16 GÜNCELLEME 11.01.2017 11:24
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Fas İçişleri Bakanlığının ülkenin bazı kentlerine gönderdiği resmi bir yazıyla burka üretimi ve satışını yasakladığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı ülkenin Tanca, Tatavin, Mertil, Sela, Tarevdanat ve Meknes kentlerinde bulunan atölye ve mağazalara gönderdiği resmi yazıda, burka üretimi ve satışının yasaklandığını belirterek bu ürünün üretim ve satışının durdurulmasını talep etti.

Yasağın 48 saat içerisinde uygulanacağının dile getirildiği yazıda yasağa uymayanların ürettikleri mallara el konulacağı kaydedildi.

KARAR FAS'I İKİYE BÖLDÜ

Ancak karar, Kral 6. Muhammed tarafından ‘ılımlı İslamla’ yönetilen Fas’ı ikiye böldü. ‘Radikal bağlantıları’ gerekçe göstererek ekim ayındaki seçimlere katılması engellenen Hammad el Kabac, yasağın "abul edilemez olduğunu söyledi ve “Sahillerde Batılı mayolar giyilmesini de dokunulmaz bir hak olarak görülüyor olmalılar” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 49
  • güven 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzün kapatılmasının caiz olmadığını düşünüyorum bu yüzden burka yanlış bir uygulama. yasaklamak çözüm mü? bence değil bence insanlar kendi kararında özgür bırakılmalı ama eğitim şart
    Cevapla
  • abdullah ersöz 7 yıl önce Şikayet Et
    islam alimleri bu konuya ne diyor ona bakmak kabul etmek lazım. Bu konuda tavsiye kararları nedir. öyle her kafadan her sese kulak vermemem gerekiyor sevgili dostlar.
    Cevapla
  • uzun dönem er 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar. İçindeki erkek mi? terörist mi? Canlı bomba mı? Sapık mı? Kanun kaçağı mı? "Burka Farz değil" diye biliyorum ama en doğrusunu Allah bilir.
    Cevapla
  • filozof 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim dünyada müslümansan yaşamak haram dışarda içerde bütün oyunlar müslümanlar üzerinden yapılıyor ecnebi ye bir kısıtlamayok göstermelik 1 "2 ülkede iran arabistan gibi başını yalanyanlı kapat tamam onun için bile yıyameti koparıyor kafir yapabilse kabei şerife cıplak gircekler anlayan ne dediğimi anladı sanırırım
    Cevapla
  • türkçesini okuyun 7 yıl önce Şikayet Et
    bu giysinin içinde terörist veya erkek olsa kim bilecek kuranı kerimde böyle bir şey yok kuranın türkçesini okuyun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi