O ülke artık 'İslam Cumhuriyeti’ değil!

Darbeyle iktidara gelen selefini seçimle deviren Gambiya Devlet Başkanı Barrow, ilk iş olarak ülkesinin ismindeki ‘İslam Cumhuriyeti’ ifadesini kaldırma kararı aldı.

O ülke artık 'İslam Cumhuriyeti’ değil!
O ülke artık 'İslam Cumhuriyeti’ değil!
GİRİŞ 30.01.2017 15:39 GÜNCELLEME 30.01.2017 15:42
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan ve tüm dünyanın ilgisini çeken çalkantılı siyasi süreci geride bırakan Gambiya, bu kez de isim değişikliği ile gündemde.

Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Senegal başta olmak üzere Batı Afrika ülkelerinin baskı ve askeri müdahale tehdidinin ardından koltuğu devreden selefi Yahya Jammeh’nin mirası olan ‘Gambiya İslam Cumhuriyeti’ adını değiştirme kararı aldı.

Barrow, nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Gambiya’da Hristiyan ve animistlerin (Afrika ülkelerinde yaygın olarak benimsenen ve doğada insan ruhuna benzer ruhlar bulunduğunu kabul eden inanç) de yaşadığına dikkat çekti ve ülkesinin adının Gambiya Cumhuriyeti olacağını duyurdu.

ESKİ BAŞKAN GETİRMİŞTİ

Jammeh, 2015’te ülkesini bir İslam devleti olduğunu “Gambiya'nın kaderi, Yüce Allah’ın ellerindedir. Bugünden itibaren Gambiya bir İslam devletidir. Vatandaşlarımızın haklarına saygı duyan bir İslam devleti olacağız” sözleriyle duyurmuştu.

YORUMLAR 56
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    maalesef islam denilince başka ülkelerde terör akla geliyor,dışarıya bir çıkn anlarsınız
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    islam dan rahatsiz olan yüzde 90 müslüman halk islam düsmani bir lider secer hiristiyanliga haclilara hizmet icin aynen bizim chp hdp gibi hayirli olsun kafirlik ünvanlari ne diyelim
    Cevapla
  • olamaz 7 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapan musluman olsaydi oraya oparasuyon baslatirdi bati simdi durumdan menmun yuzde doksani musluman bir ulkede bu adamin yaptigi banazlik kimse ses cikarmiyor hani insan haklari insanlara baskiyka koltuk biraktir simdide dinle oyna
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapın yapın fazla değil 30 sene sonra ne halt ettiğiniz anladığınızda iş işten geçmiş olur.
    Cevapla
  • Derda 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir cephe daha acilir yakinda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı