TİKA’dan Güney Sudan’da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Güney Sudan’ın başkenti Juba şehrinde yer alan Nil Model Okulu için 2 yeni derslik inşa edildi.

TİKA’dan Güney Sudan’da Eğitime Destek
TİKA’dan Güney Sudan’da Eğitime Destek
GİRİŞ 05.01.2018 11:58 GÜNCELLEME 05.01.2018 11:58

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Faaliyet coğrafyasında özellikle eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Güney Sudan’ın başkenti Juba şehrinde yer alan Nil Model Okulu için 2 yeni derslik inşa edildi. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, T.C. Juba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, Jubek Eyaleti Eğitim Bakanı Wani Sule, Jubek Eyaleti Vali Yardımcısı Fransic Latio, TİKA Juba Koordinatörü Yahya Acu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan T.C. Juba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, okulun iki ülke ilişkilerinin güzel bir örneği olmasını umduğunu belirtti. Jubek Eyaleti Eğitim Bakanı Wani Sule de yeni sınıfların öğrencilerin eğitimine önemli katkı sağlayacağını kaydederek, “Eğer bir dostunuz varsa böyle zamanlarda gelir, biz krizlerle boğuşurken bu tarz işler ortaya koyar.” diye konuştu.

Jubek Eyaleti Vali Yardımcısı Fransic Latio da eğitimin her ulusun en önemli gücü olduğunu belirterek, "Eğitim alanında desteğe çok ihtiyacımız var." dedi.

İki Yeni Sınıfın İnşası 4 Haftada Tamamlandı

TİKA Juba Koordinatörü Yahya Acu ise sınıflardaki yoğunluk ve izdiham nedeniyle acil olarak inşa sürecine başladıklarını ve sadece 4 haftada iki yeni sınıf inşa ederek öğrencilere hediye etmekten mutlu olduklarını söyledi.

İç çatışma sebebiyle yaklaşık 4 milyon insanın yerinden olduğu ve yetişkinlerin dörtte üçünün okuma-yazma bilmediği Güney Sudan'da çocukların dörtte üçü de okula gidemiyor. Yurtdışı Kalkınma Enstitüsü tarafından hazırlanan rapora göre, ülke nüfusunun sadece çok az bir bölümü ilkokul eğitimi almış durumda.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek