Sevakin Adası'nda flaş gelişme

Sudan'ın Türkiye'ye tahsis ettiği Sevakin Adası'nda çalışmalar sürüyor. İslam tarihinin başlıca merkezlerinden olan adada şu sıralar Osmanlı'nın Afrika'yı yönettiği yeri onarıyor.

Sevakin Adası'nda flaş gelişme
Sevakin Adası'nda flaş gelişme
GİRİŞ 12.01.2018 13:52 GÜNCELLEME 12.01.2018 14:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sudan Turizm Bakanı Muhammed Ebu Zeyd Mustafa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan temasında gündeme gelen Sevakin adası ile ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

OSMANLI'NIN HÜKÜMET KONAĞI RESTORE EDİLİYOR

Kendilerinin talebi üzerine adadaki tarihi binaların restorasyonunu yapan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığıyla (TİKA) aralarında yıllardır devam eden bir iş birliği olduğunu ifade eden Mustafa, "TİKA, tarihi Hanefi ve Şafi camileri ile gümrük binasını restore etti. TİKA şu anda da Osmanlı'nın oradan Afrika Boynuzu bölgesini yönettiği hükümet binasını restore ediyor." dedi.

SEKİZ MADDELİK YÜRÜTME PROGRAMI

Mustafa, Sevakin projesi haricinde, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığıyla turizmle ilgili sekiz madde içeren bir dizi yürütme programı imzalandığını aktardı.

İSLAM TARİHİNİN ÖNEMLİ MERKEZİ

Sudanlı uzmanlar, Sevakin Adası'nın İslam tarihinin başlıca merkezlerinden olduğunu belirterek, bu bölgenin tarihi itibarının tazelenmesinin, sadece Sudan için değil tüm Afrika ve İslam alemi için önemli bir mesele olduğunu ifade ediyor.

YORUMLAR 7
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    elbetki atalarimizin yadigarlarına sahip cikmamiz onurumuz ve serefimizdir
    Cevapla
  • rizele 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasip olursa gideriz sevakıne
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam tatil için uygun bir yer Sevakin. Harcanan para fakir ülkeye hem katkı hemde adam yerine konulursun. Avrupada asık surattan bıkanlar buraya gelebilir.
    Cevapla
  • neo 6 yıl önce Şikayet Et
    sakin adasinin kara kara goruntusu bizi sevindirir
    Cevapla
  • tcvs 6 yıl önce Şikayet Et
    ben olsam kara ile ada arasına batar bağlantı yaparım ani durumlarda batar bsğlantıyı su yüne çıkararak adayla bağlantıyı genişletirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...