40 yıllık eşini enjektörle besliyor!

Trabzon'da yaşayan Erol Başdağ, çok genç yaşında Alzaymır hastalığına yakalanan eşini enjektörle besliyor.

40 yıllık eşini enjektörle besliyor!
40 yıllık eşini enjektörle besliyor!
GİRİŞ 25.03.2017 10:59 GÜNCELLEME 25.03.2017 11:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan 3 çocuk sahibi Erol ve Sevim  Başdağ çifti, yaklaşık 20 yıl önce "alzaymır" hastalığıyla tanıştı. Teşhis  konulduktan sonra eşine sürekli destek olan 62 yaşındaki Başdağ, tedavi için  yoğun mücadele verdi.

Hastalığın ilerlemesi ve düşme sonucu geçirdiği beyin ameliyatı  sonrası yatağa bağlı hale gelen hayat arkadaşını yalnız bırakmayan Erol Başdağ,  her sabah erkenden kalkarak eşinin günlük bakımını yapıyor, ardından da mamasını  ve ilaçlarını hazırlayarak eşini enjektörle midesinden besliyor.

Eşinin beslenebilmesi için takılan tüpün bulunduğu yerin pansumanını  düzenli yapan Başdağ, her gün bıkmadan usanmadan hem evini temizliyor hem de  eşine bağlılığı ile sevginin ve sadakatin en güzel örneğini oluşturuyor.

Eşini yalnız bırakmayan Başdağ, nikah sırasında verilen "hastalıkta ve  sağlıkta" sözünü hayata geçiriyor.

"Eşime ilk günkü sevgiyle bakıyorum"
Eşi hastalanınca emekli olan Erol Başdağ, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, 60 yaşındaki hayat arkadaşı Sevim Başdağ ile çok güzel günler  geçirdiklerini söyledi.

Eşinin hafız olduğunu ve herkes tarafından sevildiğini dile getiren  Başdağ, yaklaşık 20 yıl önce alzaymır ile tanıştıklarını ve yoğun bir tedavi  süreci geçirdiklerini belirtti.

Başdağ, eşinin hastalığın ilerlemesi ve düşmeye bağlı geçirdiği beyin  ameliyatı sonrası yatağa bağımlı hale geldiğini aktararak, 14 yıldır hayat  arkadaşına bıkmadan usanmadan, ilk günkü sevgisi ile baktığını söyledi.

"O bana gözleriyle bakıyor ya ben de ona ömrüm yettiğince bakarım"
Eşinin konuşamadığını da belirten Başdağ, "O konuşamasa bile biz  onunla anlaşabiliyoruz. Gözleriyle bana kendini ifade eder, ben de anlarım.  Yanına oturur dertleşir, birlikte televizyon izleriz." dedi.

Başdağ, eşinin günlük ihtiyaçları ile bakımını da kendisinin yaptığını  ifade ederek, "Onu yalnız bırakamıyorum. Kimseye güvenemiyorum. Ben ona hep  aşkım, manolyam derim.

14 yıldır ben ona bakıyorum. Hiç de pes etmeyi düşünmedim.  O benim her şeyim. Onsuz bir dünya düşünemiyorum. İnşallah Cenabı Allah bana ömür  verir, ben de ona seve seve bakarım." diye konuştu.

Eşinden ayrılmayı hiç düşünmediğini de vurgulayan Başdağ, şunları  kaydetti:
"Allah'a dua ediyorum ki ben ondan önce ölmeyeyim. Allah ikimize de  ömür versin, ben onun yanından hiç ayrılmam. O hasta olunca benim kolum kanadım  kırıldı ama şükürler olsun ki yanımda.

O bana gözleriyle bakıyor ya ben de ona  ömrüm yettiğince bakarım. Aynı durumda ben olsam o da beni bırakmazdı. O benim  gonca gülüm, nefesim, her şeyim. Onu görmeden rahat edemiyorum. 14 yıldır onu hiç  yalnız bırakmadım, bırakmam da."

YORUMLAR 13
  • Nevin 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah , Allah razı olsun , ağlayarak okudum .
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun gerçekten güzel bir örnek .Olması gerekende bu .
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Eşine yaptığı bu fedakarlık ona Cennet kapılarını açacaktır.
    Cevapla
  • EFE 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun,bu gerçekten ibretlik bir hayat hikayesi.Herkese ve öncelikle hiç bir şeyi beğenmeyen ve hemen ayrılmak isteyen bizim genç nesillerimiz için.Ne güzel insanlar var şu hayatta.Ne mutlu sizlere Maşallah
    Cevapla
  • 46lı 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım acil şifalar versin. Allahım siz ve sizin gibi insanları daima korusun. Bizleri ve gelecek nesillerimizi daima sizin gibi sevdikleri ile beraber olan insanlardan eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi