Tanışınırken bunlara mutlaka dikkat edin!

Ev taşımak bilindiği üzere oldukça zahmetli ve zor bir iştir. Ama artık ev taşımaktan korkmayacak size vereceğimiz yöntemlerle çok kolay ve rahat bir şekilde taşınabileceksiniz.

Tanışınırken bunlara mutlaka dikkat edin!
Tanışınırken bunlara mutlaka dikkat edin!
GİRİŞ 29.03.2017 10:56 GÜNCELLEME 29.03.2017 10:56

Ev taşınırken eşyaların yüklenmesi, taşındığınız zaman eşyaları yerlerine yerleştirmek oldukça zahmetli bir iştir.  Eşyaların yüklenmesi, hangi eşyayı nereye koyacağınızı bilememek sizi çıldırtma noktasına getirebilir ve elinizi kolunuzu bağlayıp hiç bir iş yapamaz pozisyona getirebilir.

Ancak size vereceğimiz püf noktalar ile evinizi rahatlıkla taşıyabilecek , taşınırken hiçbir zorluk çekmeyeceksiniz.

İşte taşınırken dikkat etmeniz gerekenler…

Taşınma planı yapın 

Birkaç hafta öncesinden taşınma planı yapmak işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Örneğin evden eve nakliyat firmasını belirlemek, taşınacak veya taşınmayacak eşyaları tespit etmek, evinizle alakalı abonelikleri kapatmak ya da yeni taşınacak evinizle alakalı abonelikleri başlatmak gibi birçok işi haftalar öncesinden belirlemek taşınırken işinizi kolaylaştıracaktır.

Taşınacak eşyaların listesini yapın

İlk olarak koliye konulmasını gereken eşyalar listesini belirleyin. Daha sonra koliye koyduğunuz eşyaların üzerine salon eşyaları ya da yatak odası eşyaları şeklinde sınıflandırın.

Nakliyat firmasını belirleyin

Nakliyat firması kolilediğiniz eşyaları eve kadar yerleştirme görevini üstlenirler. Bu tür firmaları seçerken işinin ehli olan şirketlerle anlaşmaya özen göstermelisiniz.

 Örneğin eviniz beşinci katta yer alıyorsa ve asansör bulunmuyorsa bu eşyaları taşımak için portatif yük eşya taşıma asansörü kullanılması gerekebilir. Bu unsurları göz önünde bulundurup şartlarınıza uygun bir firmayla anlaşmak işinizi önemli ölçüde kolaylaştırır.

En son paketlemeniz gereken eşyalar

Temizleme gereçleri, saat, su ve bardaklar, elektrikli eşyalar (bilgisayar, ütü, TV, CD çalar), elektrik kabloları ve piller, çekiç, tornavida, çiviler, bant, metre, koli bandı, el sabunu ve tuvalet kâğıdı gibi eşyalar ya da araç-gereçler ise taşınma sırasında mutlaka ihtiyaç duyacağınız, en son paketlenmesi gereken eşyalar olarak gösterilebilir.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'