Ak Parti düğmeye bastı: Gıda fiyatları düşecek, haksız rekabet ortadan kalkacak!

Gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçebilmek için düğmeye basıldı. AB mevzuatı gözetilerek perakende ticaretin haksız rekabeti ortadan kaldıracak yasa Meclis’e sunulacak. Peki gıda fiyatları düşecek mi?

Ak Parti düğmeye bastı: Gıda fiyatları düşecek, haksız rekabet ortadan kalkacak!
Ak Parti düğmeye bastı: Gıda fiyatları düşecek, haksız rekabet ortadan kalkacak!
GİRİŞ 18.08.2021 09:22 GÜNCELLEME 18.08.2021 09:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Artan gıda fiyatlarını düşürmek için yeni uygulamalar hayata geçirilecek. AB mevzuatı gözetilerek perakende ticarette haksız ticari uygulamaları ortadan kaldıracak, daha iyi işleyen, adil bir tedarik zinciri oluşturulmasına yönelik yasa Aralık ayında Meclis'e sunulacak. Üretici ve tedarikçiden mağaza açılışı, katılım bedeli adı altında ücret talep edilmeyecek. Perakende yasasıyla işletmeler, esnaf derin bir nefes alacak. Yasa ile yurt içindeki alışverişlerde Avrupa ülkelerinde olduğu gibi meslekleri, sektörleri koruyan bir yapı oluşturulacak.

Gıdada Tekelcilik Bitecek!

Perakende ticarette haksız uygulamaları ortadan kaldıracak yasa çalışması AB standardında hazırlanıyor. Aralıkta meclise sunulacak yasayla, gıda fiyatları düşecek, tekelcilik bitecek. Enflasyonun ateşi düşecek.  

Haksız Rekabete Son!

Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen çalışmayla tüketicinin korunması, tedarikçi ve perakende işletmeler arasında ticari ilişkilerin düzenlenmesi, haksız ticaret uygulamalarının son bulması hedefleniyor. Ticaret sicili hizmetlerinde, şirket işlemlerinde dijitalleşme uygulamaları geliştirilerek, şirket kuruluş işlemlerinin hızlı ve güvenli bir biçimde tamamlanması sağlanacak. Türkiye'nin elektronik ticaret mevzuatının yol haritası çıkarılacak ve düzenlemeler yapılacak.

Enflasyon Düşecek

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu yasayla ekstra indirimler, bindirimler ve fiyatlardaki dengesizlik duracak. Tekelci zihniyet yerine çoğulcu bir zihniyet gelişecek. Enflasyon ateşi düşecek. Rekabet ortamı oluşacak. Ürünün çıktığını menşeden nihai tüketiciye kadar otokontrol olacak" dedi. 

YORUMLAR 11
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep müdahale ediliyor ama fiyatlar her geçen gün artıyor.
    Cevapla
  • Savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketler de fiyatlar hep aynı şuan. Gidin bakın bakalım. Ülkede bu kadar STK var ne işe yararlar bilmiyorum.
    Cevapla
  • komşu 2 yıl önce Şikayet Et
    olmayacak dua gibi......
    Cevapla
  • ibo 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede çıkan hiç bir şey düşmüyor bunu herkes böyle bile
    Cevapla
  • abuzer 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim memlekette bir şeyin fiyatı çıktımı bir daha inmez ben bunu bilirim bunu söylerim aksini iddia eden varsa takipçisi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!