Tırnak mantarını geçiren doğal yöntem!

Ayak tırnaklarınızda meydana gelen mantarları doğal yollarla tedavi edebilmeniz artık mümkün!

Tırnak mantarını geçiren doğal yöntem!
Tırnak mantarını geçiren doğal yöntem!
GİRİŞ 23.02.2017 09:14 GÜNCELLEME 23.02.2017 10:08

Ayak tırnağında meydana gelen mantarlar genellikle çevreyle ilgili faktörlere bağlı olarak gelişir.

Çevresel faktörlere örnek verecek olursak; nemlilik,  yüksek sıcaklıklar, uzun süre ayakta kalma, kapalı ve hava almayan ayakkabılar giyme gibi alışkanlıklar,  ayakta veya tırnakta mantar oluşumuna neden olabilir.

Ancak artık bu sorununuzu evde doğal yollarla tedavi edebileceksiniz.

Çay ağacı yağı
 

Aktarlarda veya marketlerde bulabileceğiniz çay ağacı yağını her akşam gece yatmadan önce pamuk yardımıyla sorunlu bölgeye uygulayın.

 Yalnız çay ağacı yağını sürdükten sonra ayağınızın hava almasını sağlamanız gerekir.

Beyaz sirke ve sarımsak
 
İki adet sarımsağı iyice ezin.  Daha sonra iki yemek kaşığı beyaz sirke ile harmanlayın. Son olarak tırnağınıza sürün ve iyice kapatın. Tırnağınız yenilenene kadar bu işlemi yapmaya devam edebilirsiniz.

Sirkeli su yöntemi
 
Ayağınızı sokabileceğiniz bir kovanın içerisine bir yemek kaşığı veya suyun miktarına göre sirke ekleyin. Her gece uyumadan önce ayaklarınızı 20 veya 30 dk bu suyun içerisinde bekletin.

Son olarak ayaklarınızı temiz bir havluyla kurulayın.  Gün içerisinde tırnaklarınız hava alacak şekilde ayakkabılar giymeye özen gösterin.

Ağız gargara suları
 
Ağız çalkalama suyunu ayak mantarı tedavisinde kullanmak kulağa çok ilginç geliyor değil mi? Artık ağız gargara suyunu ayak veya tırnak mantarında da kullanabileceksiniz.

İlk olarak ayaklarınızı iyice yıkayın. Kuruladıktan sonra temiz olan ayaklarınızı ağız gargara suyuyla yıkayın. Günde 15 dk bu işlemi gerçekleştirin.

Limon 
 
Limonun bir mucizesi ayak ve tırnak mantarında da kendini gösteriyor. Her akşam gece yatmadan önce ayağınızda yer alan mantara 1 kaç damla limon damlatın ve 15 dk bekletin.  

Son olarak limon damlattığınız mantarlı bölgeyi su ile durulayın. Bu işlemi tırnağınız uzayıncaya kadar devam ettirebilirsiniz.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi