Her gün 3 yemek kaşığı yemelisiniz

Bir numaralı lignan kaynağı olan keten tohumunun faydaları saymakla bilmiyor. Uzmanlar günde 30-40 gram keten tohumu tüketilmesini öneriyor.

Her gün 3 yemek kaşığı yemelisiniz
Her gün 3 yemek kaşığı yemelisiniz
GİRİŞ 15.03.2017 10:22 GÜNCELLEME 15.03.2017 12:56

Lif oranı zengin, karbonhidrat oranı düşük
 
Keten tohumunun en önemli faydalarından bir tanesi yüksek oranda müsilaj içerir. Müsilaj suda çözünen ve bağırsak yolu için oldukça faydalı bir liftir. Müsilaj sayesinde besinler mideden ince bağırsağa hızlı bir şekilde geçmez. Bu da besin emilimini arttırır. 
 
Ayrıca keten tohumunda bulunan çözünebilir ve çözünmez lifler kolon detoksifikasyonunu ve yağların erimesini destekler; tatlı krizini azaltır.
 
Günde en az 30-40 gram keten tohumu gibi lifli gıdalar tüketmelisiniz.

Sağlıklı bir cilt ve saçlar
 
Sağlıklı bir cilt, sağlıklı saçlar ve tırnaklar istiyorsanız günde 2 yemek kaşığı keten tohumu veya 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketebilirsiniz.
 
Keten tohumunda bulunan sağlıklı yağlar cildinize ve saçlarınıza ihtiyacı olan yağı sağlar. Ayrıca içerdiği B vitamini cilt kuruluğunu önleyerek akne, rosacea (gül hastalığı) ve egzama gibi hastalıklara iyi gelir. Keten tohumu göz kuruluğu sendromunu için de tavsiye edilir.

Günde 1-2 yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketerek cilt sağlığınız destekleyebileceğiniz gibi cildinize de uygulayabilirsiniz.

Kilo verdirir
 
Yapılan araştırmalara göre keten tohumu ve ceviz obeziteyi önler ve kilo vermeye yardımcı olur. Keten tohumunda bulunan sağlıklı yağlar ve lif, uzun süre tok tutarak daha az kalori almanızı sağlar. Ayrıca iltihabı azaltır.
 
Kilo vermek için salatalarınıza, çorbalarınıza, smoothielerinize  birkaç çay kaşığı çekilmiş keten tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz.

Kolesterolü düşürür
 
Uzmanlar keten tohumu tüketmenin kolesterol seviyesini düşürebileceğini söylüyor. Keten tohumunda bulunan çözünebilir lif, yağ ve kolesterolü sindirim sistemine hapseder. Çözünebilir lif aynı zamanda kolesterolden oluşan safrayı da safra kesesine hapseder.

Gluten içermez
 
Gluten içeren tahılları anti-inflamatuar keten tohumuyla değiştirebilirsiniz. Çölyak hastalığınız veya gluten duyarlılığınız varsa keten tohumu çok iyi bir besin. Ayrıca deniz ürünlerine alerjiniz varsa keten tohumu iyi bir omega-3 kaynağıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu