Egzama'dan koruyor...

Sedef, egzama hastalığını hayatınızdan tamamen atmak ve kuru cildinize nem sağlayıp sağlıklı bir cilde kavuşmak için günlük yaşantınızda bir takım değişiklikler yapmanız gerekir.

Egzama'dan koruyor...
Egzama'dan koruyor...
GİRİŞ 16.03.2017 10:15 GÜNCELLEME 16.03.2017 10:28

Sedef hastalığını ve egzamayı tersine çevirerek sağlıklı bir deriye ve cilt tipine sahip olmanız için yapmanız gerekenler…
 
Lif, antioksidan ve kükürt ağırlıklı beslenin
 
Yüksek lifli gıdalar arasında koyu yapraklı yeşil sebzeler, tatlı patatesler ve elmalar bulunmaktadır. Antioksidan açısından zengin gıdalar arasında ise, sarımsak, zencefil, ahududu ve yaban mersini yer almaktadır. 
 
Zengin kükürt içeriğine sahip olan gıdalar arasında, lahana, ananas ve kuşkonmaz bulunur.  Bu besinleri belli aralıklarla düzenli olarak tüketmek sizi sedef ve egzama hastalığından koruyacaktır.

Egzersiz şart!
 
Sağlıklı bir cilt ve vücut için tüm hayatınız boyunca egzersiz yapmanız şart! Egzersiz stresi azaltarak, vücudunuzdaki oksijen seviyesini arttırır. Bu durum sonucunda da sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmanız kaçınılmaz olacaktır.
 
Besleyici cilt yağları kullanın

Nemlendirici kullanmak yerine besleyici cilt yağları kullanın. Böylelikle daha fazla kimyasala maruz kalmadan cildinizi tazelemiş olacaksınız.
 
 Besleyici cilt yağlarına örnek verecek olursak, gül esansı yağı, organik argan yağı, zerdeçal kökü yağı ve Hindistan cevizi yağı bunlardan cildiniz için en faydalı olanlarıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!