Bu hastalığı tetikliyor! Kırmızı etin içindeki...

Bunu kanıtlayan bilimsel bir araştırma olmasa da sedef hastalığı olanlar bazı yiyecek ve içeceklerin sedef hastalığı semptomlarını azdırdığını söylüyor.

Bu hastalığı tetikliyor! Kırmızı etin içindeki...
Bu hastalığı tetikliyor! Kırmızı etin içindeki...
GİRİŞ 03.04.2017 12:05 GÜNCELLEME 03.04.2017 12:05

 İşte hastaların bahsettiği sedef hastalığını tetikleyen besinler:

Fast food

Sedef inflamatuar bir hastalıktır. Yüksek oranda doymuş ve trans yağlar ile nişasta ve şeker içeren hazır yiyecekler inflamasyonu tetikler. Bununla birlikte besleyici değeri oldukça düşük olan bu yiyeceklerin kalorisi de yüksektir. Sedef hastalarının çoğunun kilo problemi vardır.

Kırmızı et

Kırmızı ette bulunan araşidonik asit adı verilen çoklu doymamış yağ sedef septomlarını daha kötü hale getirebilir. Sedef hastalığınız varsa özellikle sosis ve pastırma gibi işlem görmüş etlerden uzak durmalısınız.

Süt ve süt ürünleri

Kırmızı et gibi süt ve süt ürünleri de doğal inflamatuar araşidonik asit içerir. Özellikle inet sütünde bulunan protein kasein inflamasyonu tetikler. Yumurta sarısı da araşidonik asit bakımından zengindir.

Patlıcangiller

Patlıcan, biber, domates ve patatesin de içinde bulunduğu bu sebzeler bazı insanlarda ağrıları tetikleyen solanin içerir. Bazı sedef hastaları bu sebzelerden kaçınarak semptomları azalttıklarını söylüyorlar.

Turunçgiller

Bazen alerjik bir reaksiyon sedefi tetikleyebilir. Greyfurt, portakal ve limon gibi turunçgiller en yaygın görülen alerjenlerdir. Bu besinleri diyetinizden çıkararak sedef semptomlarını azaltabilirsiniz.

Lezzetlendiriciler

Bazı sedef hastaları lezzetlendiriciler ve baharatların inflamasyona neden olduğu için en büyük düşmanları olduğunu söylüyor. Yenibahar, tarçın, köri, sirke, ketçap, kırmızı biber sedef hastalarının kullanmaktan kaçındığı bazı lezzetlendiriciler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi