Sadece bir avuç bile yerseniz...

Sarı eriğin vücudunuza ne gibi yararlar sağladığını biliyor musunuz? İşte faydaları...

Sadece bir avuç bile yerseniz...
Sadece bir avuç bile yerseniz...
GİRİŞ 10.08.2017 10:52 GÜNCELLEME 15.08.2017 13:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeşil erik ile birlikte mevsimi gelen sarı erik, antitoksidan etkisi ile vücudu yenileyerek, bahar yorgunluğunuzu da alıyor. 

Lif bakımından oldukça zengindir. Antitoksidan etkisi ile vücudu zararlı toksinlerden korur. Yüksek oranda C vitamini içeren sarı erik, hastalıklara karşı direncimizi artırır. 

Yaklaşık 100 gramında 45 kalori bulunan sarı erik, diyetlerin de vazgeçilmezidir. Her gün bir avuç düzenli olarak tüketilirse günlük vitamin ihtiyacının neredeyse hepsini karşılar.

Magnezyum minerali emilimini artırarak, kemik sağlığının korunmasında yardımcı olur. Gıdalardan alınan demir vitaminin vücut tarafından emilimini artırarak, demir eksikliğine karşı korur. 

Çocukların büyüme sorunlarını giderir. Sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlar. Sarı nokta olarak bilinen ve gözde görüşü etkileyen "Makula Dejenerasyonu"nun engellenmesinde yardımcı olur. 

YORUMLAR 2
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Haklisin ya daaa!!!! Cok haklisin.
    Cevapla
  • ya daaa 6 yıl önce Şikayet Et
    sari erik ne tatli ne eksi oluyor.ici yumusacik oluyor.hosafini yapiyorlar veya sade tuketiyorlar.köy yerlerinde o kadar cok oluyor ki cogu zaman yerlere dokuluyor donup toplayan olmuyor.insanlarimiz köyleri terkettigi icin meyve ve sebzenin kiymetini bilmiyoruz.köyde bedava iken tamah etmeyip sehirde kilosuna on lira veriyoruz.bi garip insanlariz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor