Günde sadece bir avuç bile yerseniz...

Daha önce birçok meyve çeşidiyle karşılaşmışsınızdır ama kekreyemiş çok başka! Kekreyemişin faydalarını bilmiyorsanız hazırlamış olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Günde sadece bir avuç bile yerseniz...
Günde sadece bir avuç bile yerseniz...
GİRİŞ 07.09.2017 09:35 GÜNCELLEME 07.09.2017 09:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kekreyemiş, yaban mersini ile aynı aileden geliyor ancak faydaları tamamen farklılık gösteriyor. Kekreyemişin her bir adedi içerisinde bolca vitamin barındırıyor. 

İsveç’te yapılan bir araştırmada kekreyemişin  olağanüstü faydaları keşfedildi. Araştırma sonuçları ise şu şekilde;

Yapılan deneyde kişilere günde bir avuç kekreyemiş verildi. Araştırmada, kişiler 3 bölüme ayrıldı. Bir gruba ahududu, bir gruba yaban mersini diğer gruba da kekreyemiş verildi. 

Yağ yakıcı etkisi

Üç ayın ardından kekreyemiş verilen grubun en iyi sonuçları gösterdiği tespit edildi. Yüksek yağlı besinler tüketmelerine rağmen kilolarında bir artış gözlenmedi.

Karaciğerdeki yağlanmayı gideriyor 

Karaciğerlerindeki yağ oranı, yüksek yağlı besinlerle beslenmelerine rağmen kekreyemiş verilmeyen kişilere göre çok daha azdı.

Kanseri tedavi edici etkisi

Aynı zamanda kekreyemişin içersinde bulunan antioksidanlar kanseri engelleyerek serbest radikallerin gelişimini engelliyor.

YORUMLAR 1
  • loneş kileç 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bitki Trabzonun Of ilçesinin meseroz yaylasında yetişiyor. Rize kaçkar dağlarının 1700-2000 metrelik kesimlerindede var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'