Bademi suda bekletirsek ne olur?

Çağımızın vebası stres ve kanser hastalıklarına iyi gelen bademin birçok faydası vardır. Özellikle çiğ tüketilen tatlı badem lif açısından oldukça zengin bir besindir.

Bademi suda bekletirsek ne olur?
Bademi suda bekletirsek ne olur?
GİRİŞ 17.10.2017 10:12 GÜNCELLEME 17.10.2017 10:12

Suda bekletilen bademi vücudumuza aldığımızda neler olur? İşte haberimizin detayları…

Bir gece boyunca suda bekletilen badem içerisinde bulundurduğu folik asit sayesinde sinir sisteminin sağlığını koruyarak yağ ve karbonhidratı işlemede önemli bir rol oynar.

Hücrelerarası besin iletiminde etkili bir rol oynayan potasyum bademde bolca bulunur. Bademi suda beklettiğimizde ise potasyum seviyesi yükselir, kan basıncı dengelenir. 

Damar sertleşmesini önleyerek damar tıkanıklığı ile ortaya çıkabilecek ağrıları da ileri derecede hafiflettiği gözlenmiştir.

Bademi suda beklettiğimizde içeriğinde ki bileşenlerin değerleri de artar. Bu sayede alkali oranı yükselen badem bağışıklık sistemini güçlendir. E vitamini sayesinde kalp hastalıklarına da iyi gelir. 

Badem sadece çiğ tüketilerek değil yağı ve sütüyle de oldukça faydalıdır. Kozmetik ürünleri olarak da kullanabileceğiniz badem yağı ve badem sütü cilt sağlığınızı korur çatlaklarınızı ve göz çevresinizde oluşan morlukları da giderir. 

İçinde bulunan bolca fosfor ile kemik ve dişlerin oluşumunda ve güçlenmesinde önemli rol oynar. İçinde bulundurduğu B vitamini fosfor birlikte çalışarak kas kasılmalarını ve böbrek faaliyetlerini düzenler. 

Riboflavin, bilinen adıyla B2 vitamini bademde bolca bulunur. B2 vitamini beyin fonksiyonlarını geliştirerek Alzheimer riskini yüksek oranda azaltır. 

Kolon kanserini önlemeye yardımcı olan badem zararlı bakterileri vücutta tutmaz ve atılmasına yardımcı olur. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini